Život olympijské vítězky je ohrožen, trpí nedostatkem dechu a postrádá zdravotní pojištění.

Život olympijské vítězky je ohrožen, trpí nedostatkem dechu a postrádá zdravotní pojištění.

Pětapadesátiletá americká gymnastka Mary Lou Rettonová se momentálně nachází v nemocnici a podle informací od její dcery McKenny Kelleyové bojuje o život. Rettonová je hospitalizována již více než týden a nemůže dýchat samostatně. Navíc nemá platné zdravotní pojištění, proto Kelleyová požádala veřejnost o finanční pomoc.

Mary Lou Rettonová se stala legendou na olympijských hrách v roce 1984, kdy jako první Američanka vybojovala zlatou medaili ve víceboji. Tímto vítězstvím přerušila nadvládu gymnastek z východní Evropy. Na těchto hrách v Los Angeles si navíc připsala stříbrnou medaili ve dvou disciplínách a bronzovou medaili ve dvou dalších.

Rettonová se stala ikonou gymnastiky a inspirovala mnoho dalších sportovců. Její úspěchy na olympijských hrách ji zajistily místo v Síni slávy amerického sportu. Po ukončení sportovní kariéry se věnovala komentování gymnastických soutěží a také se angažovala v charitativních aktivitách.

Aktuální zdravotní stav Mary Lou Rettonové je velmi vážný a její dcera žádá o finanční podporu, aby mohla pokrýt náklady spojené s léčbou. Rettonová nemá platné zdravotní pojištění, což značně ztěžuje situaci. Její rodina doufá, že veřejnost se připojí k jejich prosbě o pomoc a pomůže jim v této obtížné situaci.

Mary Lou Rettonová je stále velmi oblíbenou a respektovanou osobností ve světě sportu. Její boj o život je zprávou, která znepokojuje fanoušky po celém světě. Doufejme, že se jí podaří překonat tuto těžkou situaci a vrátit se zpět ke zdraví.