Perušič a Schweiner postoupili na evropské šampionáty, zatímco české hráčky skončily v prvním kole.

Perušič a Schweiner postoupili na evropské šampionáty, zatímco české hráčky skončily v prvním kole.

České hráčky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová nestačily v prvním kole play off na americký tým Julii Scolesovou a Betsi Flintovou. Po prohře 21:23, 8:21 obsadily dělené 17. místo na Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale v Mexiku.

Hermannová a Štochlová měly ve druhém setu šanci na vítězství, ale nedokázaly proměnit dva setboly. Naopak Američanky svou druhou šanci využily a získaly druhý set.

Peruánci Bruno Schweiner a Christopher Perušič postoupili do vyřazovacích bojů ze třetího místa se zápornou bilancí jedné výhry a dvou porážek. V rozhodujícím zápase o postup mezi nejlepších 16 týmů na MS porazili Španěly Herreru a Gaviru 2:0 (19, 17).

České jedničky Hermannová a Štochlová se ve čtvrtfinále utkají s italským párem Daniele Lupo a Enrico Rossi. Španělé, kteří jsou mistry Evropy z roku 2013, se Perušičem a Schweinerem porazili Čechy v osmifinále turnaje Pro Tour v Hamburku.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale v Mexiku pokračuje a české hráčky budou bojovat o postup do dalšího kola.