Historický rekord: Mladý český forvard se přibližuje k dosažení nejvyššího postavení v historii NHL a touží napodobit superhvězdu.

Historický rekord: Mladý český forvard se přibližuje k dosažení nejvyššího postavení v historii NHL a touží napodobit superhvězdu.

Český hokejista Klapka je momentálně nejvyšším hráčem v historii NHL. S výškou 203 centimetrů a váhou 107 kilogramů je nepřehlédnutelný na ledě. Pochází z basketbalové rodiny, ale rozhodl se pro hokej. Významné zámořské soutěže, včetně NHL, momentálně nemají vyššího českého hokejistu. Klapka má dokonce šanci překonat rekord Andreje Šustra a stát se nejvyšším Čechem v historii NHL. V týmu Calgary Flames by mohl dostat příležitost hrát ostrý zápas, pokud se uvolní místo ve čtvrtém útoku.

Klapka do kanadského klubu přišel před minulou sezónou a podepsal smlouvu na dva roky. Považovali ho za dlouhodobý projekt, protože v české extralize nebyl příliš úspěšný. Nicméně minulá základní část ukázala, že by se z něj mohl stát cenný hráč. V nižší soutěži AHL zaznamenal 25 bodů (13+12) a absolvoval šest pěstních soubojů. Pokud si udrží formu na farmě, mohl by se dříve či později dočkat povýšení.

Klapka by si přál hrát v NHL na vyšší pozici než jen ve čtvrté formaci. Vzal si za vzor amerického hráče Tage Thompsona, který se díky přesunu z obrany do útoku stal jedním z nejlepších střelců soutěže. Klapka věří, že dokáže provádět podobné akce jako Thompson a nemusí se omezovat na roli hráče čtvrté lajny.

Pokud by Klapka napodobil Thompsona alespoň z poloviny, byl by pro Calgary velkým přínosem. Je to nedraftovaný útočník, který by se stal výhrou v loterii pro tým. Doufáme, že se mu podaří prosadit se v NHL a ukázat svůj potenciál.