„Brazilci byli ohromeni úchvatným gólem přes hlavu, který „Kanárky“ připravil o vítězství.“

„Brazilci byli ohromeni úchvatným gólem přes hlavu, který „Kanárky“ připravil o vítězství.“

Kvalifikace na Mistrovství světa ve fotbale 2026 v jihoamerické zóně CONMEBOL pokračuje v plném proudu. V nedávném zápase se střetli favorizovaní „Kanárci“ z Brazílie a Venezuela. V prvním poločase se žádný gól nezrodil, ale ve 50. minutě se Brazílie dostala do vedení po hlavičce obránce Gabriela po rohu. Ovšem jejich radost netrvala dlouho, protože v ofsajdu byl střelec Realu Madrid Vinícius Junior, a tak jeho gól nebyl uznán. Domácí Venezuela však dokázala vyrovnat pět minut před koncem zápasu krásným zásahem Bella, který pohodlně poslal centr Jeffersona Savarina do branky. „Kanárci“ se snažili o vítězný gól i v desetiminutovém nastavení, ale nepodařilo se jim to. Toto utkání bylo pro ně první ztrátou v kvalifikaci, kterou momentálně vedou na druhém místě tabulky. První příčku si drží Argentina, která porazila Paraguay díky gólu Otamendiho ve 3. minutě.

V dalším zápase se střetli Chile a Peru. V prvním poločase se žádný gól nezrodil, ale ve druhé půli se Chile dostalo do vedení díky gólu Valdése v 74. minutě. V nastavení se ještě podařilo Chile zvýšit svůj náskok na 2:0 díky vlastnímu gólu Lópeze.

Dalším zápasem bylo utkání mezi Kolumbií a Uruguayí. Kolumbie se dostala do vedení ve 35. minutě díky gólu J. Rodrígueze, ale Uruguay dokázala vyrovnat v 47. minutě díky gólu Olivera. Kolumbie se opět dostala do vedení ve 52. minutě po gólu Uribeho, ale Uruguay dokázala vyrovnat v nastavení z penalty, kterou proměnil Núñez. V tomto utkání byl vyloučen hráč Kolumbie Vargas.

Posledním zápasem bylo utkání mezi Bolívií a Ekvádorem. Ekvádor se dostal do vedení ve 45. minutě díky gólu Páeze. Bolívie dokázala snížit na konečných 1:2 gólem Ramalla v 83. minutě, ale Ekvádor si udrželo vítězství díky gólu K. Rodrígueze v nastavení.

Aktuální tabulka kvalifikace v jihoamerické zóně CONMEBOL vypadá následovně:

1. Argentina – 9 bodů

2. Brazílie – 7 bodů

3. Kolumbie – 5 bodů

4. Uruguay – 4 body

5. Chile – 4 body

6. Venezuela – 4 body

7. Ekvádor – 3 body (odečteny tři body za falšování dokumentů)

8. Paraguay – 1 bod

9. Peru – 1 bod

10. Bolívie – 0 bodů

Kvalifikace na Mistrovství světa ve fotbale 2026 v jihoamerické zóně CONMEBOL pokračuje a ještě je před námi mnoho vzrušujících zápasů.