Gól v nastavení připravil „Lvíčata“ o tři body ani na druhý pokus

Gól v nastavení připravil „Lvíčata“ o tři body ani na druhý pokus

Česká fotbalová reprezentace do 21 let remizovala ve druhém zápase kvalifikace mistrovství Evropy s Walesem 1:1. Čeští svěřenci trenéra Jana Suchopárka vedli od 39. minuty po gólu Matěje Juráska, ale v šesté minutě nastavení přišel vyrovnávací gól střídajícího Ciana Ashforda.

Zápas se odehrál na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích. V úvodním dějství měli převahu především hosté. Po čtvrt hodině hry vypálil do branky Vydra, Karabec zase zamířil pouze doprostřed branky po rohovém kopu. Po půlhodině hry Jurásek trefil tyč a Daněk se z dorážky neprosadil.

V 39. minutě se domácí dočkali. Karabec rozehrál nakrátko roh, přihrál Juráskovi a slávistický křídelník povedenou ranou k tyči otevřel skóre. Zároveň dal premiérový gól v dresu jednadvacítky. V nastavení první půle hosté měli možnost vyrovnat, ale brankář Horníček vytáhl střelu z hranice malého vápna.

Krátce po přestávce zahrozil Beck, který se prodral přes několik hráčů do šestnáctky, ale Horníček mužstvo opět podržel. Ve druhém poločase nadále hrozili Walesané. Beck však na zadní tyči těsně nedosáhl na přihrávku a Thomas vyřešil samostatný únik pouze střelou do českého brankáře.

V samém závěru se Wales dočkal bodu, přestože rozhodčí nastavil pouze čtyři minuty. Horníček vyrazil centr ze standardní situace na hranici vápna a Ashford po několika minutách na hřišti ranou ze vzduchu pod břevno vyrovnal.

Česká reprezentace do 21 let se ve třetím zápase kvalifikace utká s Litvou. Na šampionát postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší týmy na druhých příčkách. O zbylá tři místa na turnaji se utká šest týmů z druhých pozic v baráži. Slovensko má jako pořadatel účast na mistrovství jistou.