Čeští hokejisté Pastrňák a Krejčí se stali součástí Týmu století v legendární společnosti.

Čeští hokejisté Pastrňák a Krejčí se stali součástí Týmu století v legendární společnosti.

Sestava nejvýznamnějších hráčů historie klubu Boston Bruins, který patří do tzv. Original Six zakládajících členů NHL, byla představena na pátečním galavečeru. O složení Týmu století Boston Bruins rozhodla nezávislá komise složená z novinářů, historiků a fanoušků.

V této sestavě se nachází i současný kapitán týmu Brad Marchand a David Pastrňák. Pastrňák a Marchand jsou ve výběru legend jedinými dvěma hráči, kteří v dresu Bruins stále nastupují. Pastrňák, odchovanec Havlíčkova Brodu, za Boston odehrál od roku 2014 593 zápasů, ve kterých nasbíral 619 bodů za 303 branky a 316 asistencí. V letošní sezóně si hned v úvodním zápase připsal další dva góly, čímž vylepšil svou bilanci.

Pastrňák se také stal v roce 2020 držitelem Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy a stal se prvním hráčem Bostonu od sezony 1974/75, kterému se to podařilo. Jeho výkony v minulé sezóně byly skvělé a přispěly k úspěchu týmu.

Dalším významným hráčem v sestavě je David Krejčí. O deset let starší Krejčí byl členem týmu, který v roce 2011 vyhrál Stanleyův pohár. Za Bruins odehrál 1032 zápasů a připsal si v nich 768 bodů za 213 branek a 555 asistencí. V letech 2011 a 2013 byl nejproduktivnějším hráčem play off.

Tato sestava nejvýznamnějších hráčů historie klubu Boston Bruins je důkazem jejich výjimečnosti a přínosu pro tým. Jejich úspěchy na ledě jsou obdivuhodné a zaslouženě se stali součástí Týmu století Boston Bruins.