Plánované změny od Šilhavého: Hráči by měli bojovat za klubový znak, nikoli pouze za trenéra

Plánované změny od Šilhavého: Hráči by měli bojovat za klubový znak, nikoli pouze za trenéra

Reprezentace České republiky se po porážce 0:3 v Albánii ocitla ve složité situaci v boji o postup na šampionát v příštím roce. Tým je stále zklamaný, ale již se soustředí na nadcházející duel a plánuje změny v sestavě.

Po zápase v Albánii svolal předseda FAČR Petr Fousek mimořádné jednání výkonného výboru, na kterém se bude řešit situace národního mužstva. Trenér Jaroslav Šilhavý uvedl, že již po zápase očekával, že prioritou je připravit tým na zápas v Plzni. Nechce se zabývat otázkou trenéra a soustředí se pouze na zápas.

Šilhavý neuvádí, že by nedělní zápas s Faerskými ostrovy mohl být jeho poslední na lavičce reprezentace. Vnímá situaci, ale hlavním pro něj je zápas. Rozhodnutí o trenérovi padne na výkonném výboru.

Na tiskové konferenci se za něj postavil kapitán Tomáš Souček, který zdůraznil důležitost boje za reprezentaci. Tým stále má boj o postup ve svých rukou, ale musí uspět ve zbývajících třech zápasech. První dva týmy z každé skupiny postoupí na šampionát do Německa, zatímco další tři místa budou rozdělena v play off.

Šilhavý plánuje změny v sestavě a doufá, že to přinese více šancí a tým zvládne zápas s Faerskými ostrovy. Připomíná však, že nic není zadarmo a tým musí svou roli favorita splnit.