Češkám se daří: Krejčíková postupuje do finále v Číně, Siniaková v Hongkongu

Češkám se daří: Krejčíková postupuje do finále v Číně, Siniaková v Hongkongu

Česká tenistka Barbora Krejčíková se letos poprvé dostala do finále turnaje WTA. Sedmá nasazená hráčka porazila v semifinále turnaje v Čeng-čou Rusku Darju Kasatkinovou 6:3, 6:0 a bude se utkávat o osmý titul v kariéře s domácí Čeng Čchin-wen. Letos má možnost triumfovat potřetí.

Sedmadvacetiletá Krejčíková porazila Kasatkinovou ve čtvrtém vzájemném utkání potřetí. Navázala na únorový duel v Dubaji, kde Rusku zdolala ve třech setech a na turnaji si pak došla pro titul. Druhou letošní trofej získala v září v San Diegu.

Siniaková se v neděli pokusí navázat na červencový triumf na trávě v Bad Homburgu. Její soupeřkou bude jednadvacetiletá Kanaďanka Leylah Fernandezová.

Předloňská finalistka US Open, která ve čtvrtfinále vyřadila Lindu Fruhvirtovou, postoupila do boje o titul po výhře 6:2, 7:5 nad turnajovou pětkou Annou Blinkovovou z Ruska.

Bouzková ve finále deblové soutěže

Marie Bouzková postoupila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na turnaji v Soulu do finále čtyřhry. Česká hráčka může navázat na titul z Pekingu, kde před týdnem triumfovala po boku Španělky Sary Sorribesové.

Druhý nasazený česko-americký pár v semifinále v korejské metropoli porazil turnajové trojky Rusku Irinu Chromačevovou a Tchajwanku Wu Fang-hsien hladce 6:3, 6:1. V neděli se Bouzkové s Mattekovou-Sandsovou postaví třicetileté thajské tenistky Luksika Kumkchumová a Peangtarn Plipuečová.

Bouzková po boku bývalé světové jedničky bude usilovat o pátý deblový titul v kariéře a druhý v sezóně.

Ve dvouhře vypadla pětadvacetiletá česká tenistka v Soulu ve čtvrtfinále s Číňankou Jüan Jüe, která překvapivě došla až do svého prvního singlového finále. Pětadvacetiletá hráčka, která patří ve světovém žebříčku až na 128. místo, dnes zdolala v semifinále Američanku Eminu Bektasovou 6:7, 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Siniaková (ČR) – Trevisanová (6-It.) 6:4, 6:2, Fernandezová (Kan.) – Blinkovová (5-Rus.) 6:2, 7:5.

Tenisový turnaj žen v Čeng-čou (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Krejčíková (7-ČR) – Kasatkinová (8-Rus.) 6:3, 6:0, Čeng Čchin-wen (Čína) – Paoliniová (It