Dostál zaznamenal 32 zásahů a přispěl k výhře Anaheimu; Nečas se trefil poprvé v této sezóně.

Dostál zaznamenal 32 zásahů a přispěl k výhře Anaheimu; Nečas se trefil poprvé v této sezóně.

Anaheim Ducks získali svou první výhru v této sezóně NHL, když porazili tým Carolina Hurricanes 6:3. Rozhodující momenty zápasu se odehrály již v první třetině, ve které se Anaheim rychle dostal do vedení 3:0. Ve druhé části snížil Teuvo Teräväinen na rozdíl dvou gólů, ale Anaheim se brzy vrátil do třígólového trháku díky druhé brance Franka Vatrana.

Ve třetí třetině se opět prosadil Teräväinen a snížil na rozdíl jednoho gólu. Český útočník Martin Nečas zakombinoval s Michaelem Buntingem a po skvělé přihrávce mu stačilo nastavit hokejku na hranici brankoviště. Carolina se v tu chvíli snažila vyrovnat, ale v závěrečném risku bez brankáře dvakrát inkasovala a prohrála poprvé v této sezóně. V poslední minutě a devatenáct sekundách zápasu trefil prázdnou branku Vatrano a zkompletoval svůj čtvrtý hattrick v NHL.

Brankář Anaheimu Lukáš Dostál si ve své premiéře v této sezóně připsal 32 zákroků a za svůj výkon byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Český obránce Radko Gudas odehrál 16 a půl minuty a v úvodu duelu na sebe upozornil povedeným bodyčekem proti Brendanu Lemieuxovi.

Dalším zápasem bylo utkání mezi týmy Ottawa Senators a Tampa Bay Lightning, ve kterém Ottawa zvítězila 5:2 a navázala na sobotní výhru nad Philadelphia Flyers. Dvěma góly k vítězství Senators přispěl Brady Tkachuk, který je se čtyřmi trefami druhým nejlepším střelcem této sezóny. Český útočník Dominik Kubalík odehrál 12 a půl minuty, ale stále čeká na své první body v dresu Ottawy.

Výsledky zápasů NHL:

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 6:3

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 5:2