Slavní mistři oslavují v letadle cestu do Prahy a Schweiner si oddechl, že to bylo téměř v kopru.

Slavní mistři oslavují v letadle cestu do Prahy a Schweiner si oddechl, že to bylo téměř v kopru.

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se stali mistry světa v párové soutěži. Ve finále porazili švédskou dvojici David Ahman a Jonatan Hellvig. Toto vítězství je historickým úspěchem českého sportu.

Češi měli na turnaji těžký úvod, když se jim v základní skupině nedařilo a museli se strachovat o postup. Nicméně ve vyřazovacích bojích ovládli všechna pět utkání, včetně duelů se dvěma nejlepšími týmy světového žebříčku.

Ve finále proti švédským soupeřům si Češi dokázali udržet chladnou hlavu a vyhráli 21:15, 17:21, 15:13. Bylo to velmi náročné utkání, ale nakonec se jim podařilo získat zlatou medaili.

Perušič po utkání řekl, že bylo těžké udržet nervy na uzdě a dohrát to. Schweiner dodal, že bylo blízko k tomu, aby museli hrát tie-break, ale nakonec se jim podařilo zvítězit.

Češi na turnaji porazili nejlepší týmy světa, což je pro ně neuvěřitelný zážitek. Díky vítězství si také zajistili účast na olympijských hrách v Paříži.

Po skončení sezony plánují ukončit vrcholovou kariéru, kterou společně začali před sedmi lety. Na zbytek životní sezony se teprve rozhodnou, ale zvažují účast na posledním turnaji Pro Tour Elite v Brazílii.

Čeští beachvolejbalisté si po triumfu užívají oslavy a plánují si pochutnat na mexickém jídle. Poté se budou radovat z vítězství i v letadle na cestě domů do Prahy.