Neznámá čínská hvězda překvapena neznalostí Krejčíkové. Virální video z festivalu „Mácháč“ zaujalo celý svět.

Neznámá čínská hvězda překvapena neznalostí Krejčíkové. Virální video z festivalu „Mácháč“ zaujalo celý svět.

Čínská tenistka Čeng Čchin-wen se stala vítězkou turnaje Mácha Lake Open ve Starých Splavech. Před finále se moderátor zeptal Čeng, jestli ví, kdo vyhrál předchozí ročníky tohoto turnaje. Čeng odpověděla, že neví a že nezná ani jméno vítězky z minulého roku, kterou byla česká tenistka Barbora Krejčíková. Krejčíková v té době byla již grandslamovou vítězkou z Roland Garros, ale Čeng o ní neměla žádné informace.

Obě hráčky se potkaly v nedělním finále v Čeng-čou, kde Čeng po dramatickém zápase vyhrála 2:6, 6:2, 6:4 a získala tak svůj nejcennější titul. Díky tomuto vítězství se Čeng posunula do elitní dvacítky žebříčku WTA, kde je momentálně na 19. místě. Krejčíková je o šest míst výše a Čeng už ji dobře zná.

Čeng si svého úspěchu velmi váží a přiznala, že se cítila pod tlakem během zápasu. Její agresivní styl tenisu jí však přinesl zasloužený úspěch.

Čeng se letos velmi daří, na nedávném US Open se jí poprvé v kariéře podařilo postoupit do grandslamového čtvrtfinále. Stala se tak třetí čínskou tenistkou v historii, která vyhrála turnaj kategorie WTA 500 nebo vyšší.

Krejčíková si nesportovní chování místních fanoušků nevzala k srdci a gratulovala Čeng při slavnostním ceremoniálu. Připomněla také, že loni vyhrála tento turnaj v Ostravě a přeje Čeng, aby si vítězství užila doma.