Poláci čelí kritice po neúspěchu: Jsou označováni za mistry beznaděje, ani zázrak nám nepomůže

Poláci čelí kritice po neúspěchu: Jsou označováni za mistry beznaděje, ani zázrak nám nepomůže

Polská fotbalová reprezentace se dostala do velmi kritické situace v kvalifikaci na Euro 2024. Po nedělní remíze 1:1 proti Moldavsku na domácím hřišti se polští sportovní novináři shodují, že tým není schopen vytvářet dostatek šancí a že postup na evropský šampionát si nezaslouží.

Podle Dariusze Tuzimka z webu Sportowe Fakty jsou polští reprezentanti mistři beznaděje a ve vytváření šancí mají velký problém. Maciej Lanczkowski ze serveru Pilkanozna.pl dokonce tvrdí, že Polsko si postup na Euro nezaslouží a že je to katastrofa.

Polsko, které bylo původně považováno za největšího favorita skupiny, se dostalo do problémů poté, co vyhrálo pouze doma proti Albánii a dvakrát prohrálo s Faerskými ostrovy, Moldavskem a Českem. Nyní je jim znovu remíza s Moldavskem velkým zklamáním.

Během kvalifikace došlo ke změně trenéra, když portugalský trenér Fernando Santos byl nahrazen Michalem Probierzem. Podle Probierze se výkony týmu nemohly okamžitě zlepšit. Tvrdí, že není možné všechno změnit během jednoho týdne a že některé návyky nelze zlepšit bez pořádného tréninku.

Pokud by Polsko porazilo Moldavsko, mělo by ještě šanci na druhé místo ve skupině, kdyby porazilo Česko v listopadu. Pokud se jim to nepodaří, budou muset hrát dodatečnou baráž s dalšími nekvalifikovanými týmy.

Názory na problémy polského týmu se liší. Někteří tvrdí, že starší hráči jako Grzegorz Krychowiak a dokonce i Robert Lewandowski brzdí hru týmu. Krychowiak ukončil reprezentační kariéru a Lewandowski byl mimo kvůli zdravotním důvodům. Nicméně jejich absence nepřinesla žádné zlepšení.

Mladší hráči, kteří dostali šanci, nepřesvědčili. Bývalý kapitán Jacek Bak volá po návratu zkušeného Jana Bednarka, který nebyl povolán na poslední sraz.

Polsko má ještě šanci na postup na Euro, ale situace je velmi složitá. Musí porazit Moldavsko a doufat, že Česko zaváhá proti Moldavsku na závěr skupiny.

Tabulka skupiny E v kvalifikaci na Euro 2024 v Německu:

1. Albánie – 13 bodů

2. Česko – 11 bodů

3. Polsko – 10 bodů

4. Moldavsko – 9 bodů

5. Faerské ostrovy – 1 bod

Zbývající program: Moldavsko-Albánie, Polsko-Česko, Albánie-Faerské ostrovy, Česko-Moldavsko.