Herečka s Oscarem a rolí v Tygru a drakovi se stala novou členkou olympijského výboru.

Herečka s Oscarem a rolí v Tygru a drakovi se stala novou členkou olympijského výboru.

Na nedávném zasedání MOV (Mezinárodní olympijský výbor) v Bombaji bylo přijato sedm nových členů. Mezi nimi se nachází herečka Yeohová z Malajsie, která se proslavila rolí ve filmu o Jamesi Bondovi „Zítřek nikdy neumírá“ a také ve snímku „Tygr a drak“, který získal Oscara. Yeohová má na kontě také Oscara za nejlepší ženský výkon v hlavní roli ve filmu „Všechno, všude, najednou“.

Dalšími novými členy MOV jsou manželé bývalého šéfa Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta, a to bývalá izraelská judistka Yael Aradová, někdejší peruánská volejbalistka Cecilia Taitová a sportovní činovníci Balázs Füjes z Maďarska a Němec Michael Mronz.

Také švédská Petra Sörlingová a Korejec Kim Če-jol se stali členy díky svým funkcím v čele Mezinárodní federace stolního tenisu a Mezinárodní bruslařské unie.

Novým členem je také předseda Tuniského olympijského výboru Mahriz Búsajani. Tito noví členové přinášejí do MOV svou odbornost a zkušenosti z různých oblastí sportu, což pomůže posílit a rozvíjet olympijský hnutí.