Trenér reprezentace přežil šilhání a zůstává i pro finiš kvalifikace, potvrdil výkonný výbor.

Trenér reprezentace přežil šilhání a zůstává i pro finiš kvalifikace, potvrdil výkonný výbor.

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR rozhodl na dnešním mimořádném zasedání v Praze ponechat ve funkci trenéra české fotbalové reprezentace Jaroslava Šilhavého. Toto rozhodnutí bylo učiněno přesto, že reprezentace nedávno utrpěla porážku 0:3 v Albánii v evropské kvalifikaci. Výkonný výbor jednal zhruba čtyři hodiny a rozhodl drtivou většinou.

Předseda FAČR Petr Fousek uvedl, že výkonný výbor zamítl okamžitou výměnu trenéra a celého realizačního týmu. Důvodem byla především napjatá časová osa, kdy je nutné již 27. října oznámit širší nominaci a 13. listopadu začíná sraz reprezentace. Výkonný výbor také odmítl možnost využití trenérů či asistentů pod smlouvou v klubech nebo jiných trenérů FAČR od dalších reprezentačních kategorií. Stejně tak byla zamítnuta varianta zahraničního trenéra.

FAČR také upravila smlouvy trenéra a členů realizačního týmu. Kontrakt platí do 30. listopadu s možností oboustranné opce.

Trenér Jaroslav Šilhavý se ocitl v ohrožení poté, co české národní mužstvo ve čtvrtek prohrálo vysoko v Albánii. Nicméně výkonný výbor nakonec rozhodl podržet trenéra z časových důvodů a také proto, že českému týmu stačí k postupu na šampionát v Německu porazit doma Moldavsko.

Tabulka skupiny E kvalifikace o postup na Euro je následující:

1. Albánie – 13 bodů

2. Česko – 11 bodů

3. Polsko – 10 bodů

4. Moldavsko – 9 bodů

5. Faerské ostrovy – 1 bod

Zbývající program zápasů skupiny E kvalifikace o postup na Euro je následující: Moldavsko-Albánie, Polsko-Česko, Albánie-Faerské ostrovy, Česko-Moldavsko.