Psychické utrpení Vlhové způsobené hvězdným výkonem, Dubovská však zaujala kouče. Češka věří, že nám všem ukáže svůj potenciál.

Psychické utrpení Vlhové způsobené hvězdným výkonem, Dubovská však zaujala kouče. Češka věří, že nám všem ukáže svůj potenciál.

Lyžařka Martina Dubovská se rozhodla angažovat slavného italského trenéra Livia Magoniho pro letošní lyžařskou sezonu. Magoni je známý tím, že vedl úspěšné lyžařky, jako jsou Petra Vlhová a Tina Mazeová. Vlhová trénovala pod jeho vedením tři roky a ukončila spolupráci po tom, co v roce 2021 vyhrála celkové hodnocení Světového poháru. V její autobiografii se Vlhová svěřila, že ji Magoni fyzicky i psychicky ničil.

Dubovská přiznala, že měla obavy ohledně spolupráce s Magonim, ale nakonec se rozhodla, že je to pro ni nejlepší varianta. Její blízcí souhlasili s tímto rozhodnutím. Doufá, že se jí podaří dosáhnout svých cílů a ukázat, že angažování Magoniho byla dobrá volba.

Magoni v minulé sezoně spolupracoval s rakouskou lyžařkou Katharinou Liensbergerovou, ale před únorem se rozešli. Otec Dubovského přišel s návrhem na angažování Magoniho, který se s ním zná. Magoni už nechtěl pokračovat ve Světovém poháru a plánoval se zaměřit na svou akademii. Po setkání s Dubovskou se však rozhodl spolupracovat s ní.

Dubovská je momentálně spokojenější než v minulé sezoně, kdy ji vedl chorvatský trenér Mislav Samaržija. Ocenila Magoniho tvrdou pracovitost a organizaci. V minulé sezoně se jí podařilo dosáhnout maximálně sedmého místa ve slalomu. Jejím cílem je vrátit se do top 10 a doufá, že se jí podaří postavit na pódium.

Kvůli špatným sněhovým podmínkám v Evropě strávila Dubovská tři soustředění v lyžařské hale v Litvínově. Nyní se chystá odjet za sněhem do Finska, kde bude trénovat až do prvních slalomů Světového poháru. V minulosti zde skončila ve slalomu na šestém místě, což je její nejlepší výsledek v závodech Světového poháru.