Jurásek je vyloučen a tým „Lvíčat“ ztrácí tři body, což ovlivňuje jejich šance na postup v Euro soutěži.

Jurásek je vyloučen a tým „Lvíčat“ ztrácí tři body, což ovlivňuje jejich šance na postup v Euro soutěži.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let, vedená trenérem Janem Suchopárkem, se dostala do komplikované situace ve skupině I kvalifikace na Mistrovství Evropy. Po dvou odehraných zápasech jsou čeští svěřenci předposlední, přičemž na vedoucí Island ztrácejí dokonce čtyři body.

Český tým začal svou kvalifikaci prohrou 1:2 na Islandu před měsícem. Poté následoval domácí zápas s Walesem, který skončil remízou 1:1. V obou případech čeští hráči přišli o body gólem v nastavení.

Tato nevydařená startovní fáze kvalifikace znamená, že Česko ztrácí na Wales a Dánsko tři body a na vedoucí Island dokonce čtyři body. Navíc Island má odehráno o utkání méně. Situaci ještě zhoršuje fakt, že do skupiny I patří také Litva, která doplňuje počet týmů.

Pro českou jednadvacítku je tedy nyní velmi důležité zlepšit své výkony a získat co nejvíce bodů v dalších zápasech. Kvalifikace na Mistrovství Evropy je dlouhý proces a každý bod může být rozhodující.

Trenér Jan Suchopárek bude muset najít způsob, jak motivovat své hráče a připravit je na náročné zápasy, které je čekají. Je třeba se zaměřit na zlepšení obrany a efektivitu v útoku, aby se český tým mohl vrátit do boje o postup na Mistrovství Evropy.

Další zápasy čekají českou jednadvacítku v březnu příštího roku. V sobotu 26. března se utká s Litvou a o tři dny později, ve středu 29. března, se představí proti Dánsku. Tyto zápasy budou klíčové pro český tým a jeho snahu o postup na Mistrovství Evropy.

Čeští fotbaloví fanoušci doufají, že se trenérovi Janu Suchopárkovi a jeho svěřencům podaří zvrátit nepříznivou situaci ve skupině I a vybojovat postup na Mistrovství Evropy. Jejich podpora a povzbuzení budou v těchto náročných chvílích nezbytné.