Ruská tenistka se zranila při zápase s čínským soupeřem

Ruská tenistka se zranila při zápase s čínským soupeřem

Tenisová hráčka Darja Kasatkinová je známá nejen svými sportovními výkony, ale také svým vlogovým kanálem na Youtube. Miluje natáčení videí a sdílení svého života se svými fanoušky. Nedávno se však dostala do nepříjemné situace, když přešla z turnaje v Tokiu do Číny. Pořadatelé se s ní vůbec nemazlili a nikdo ji na letišti nevyzvedl.

Kasatkinová se spolu s krasobruslařkou Nataljou Zabijakovou musela sama pokusit najít způsob, jak si zaplatit cestu do destinace dalšího turnaje. S minimálním tréninkem v zádech se pak musela poprat v prvním kole proti Egypťance Mayar Sherifové. Třísetovou bitvu rozhodlo pár míčů a v dalším kole pak Kasatkinová prohrála s domácí hráčkou Wang Sin-jü.

Turnaj v Číně byl součástí profesionálního okruhu po téměř tříleté pauze, ale moc fanoušků si ho nezískal. Kritiku na pořadatele vyjádřili například i tenistka Petra Kvitová a tenista Alexander Zverev kvůli neobvyklému rozvržení zápasů.

Kasatkinová se také vyjádřila k tomu, že každý turnaj má jiný povrch, na který se musí hráči připravit. Asijská Tour je specifická tím, že se často střídají různé značky míčů, se kterými se hraje. To znamená, že hráči nemají šanci si na ně zvyknout a připravit se na jejich odskok.

Kasatkinová se stěžovala také na nabitý kalendář turnajů, který způsobuje časté cestování a nedostatek času na odpočinek. „Na logistiku není horší sport než tenis,“ stěžovala si.

Přesto se Kasatkinová dokázala vzepnout a v minulém týdnu se dostala do semifinále turnaje v Čeng-čou, kde nakonec podlehla Češce Barboře Krejčíkové. I přes všechny obtíže a náročnosti si Kasatkinová udržuje svou pozici jedenácté hráčky světa a stále bojuje o další úspěchy na tenisových kurtech.