Siniaková opět vyniká: Již potřetí za čtyři týdny postupuje do čtvrtfinále.

Siniaková opět vyniká: Již potřetí za čtyři týdny postupuje do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové, Kateřina Siniaková, se během čtyř týdnů probojovala do čtvrtfinále tenisového turnaje v Nan-čchangu. Dnes ji čeká další zápas, stejně jako další českou hráčku Marii Bouzkovou.

Program turnaje ve čtvrtek narušil déšť. Finalistka předchozího turnaje v Hongkongu a světová trojka ve čtyřhře, Kateřina Siniaková, nicméně po nucené pauze nezaváhala a porazila ruskou hráčku Grachevovou i podruhé v kariéře.

Siniaková, šedesátá hráčka světového žebříčku WTA, brejkla o patnáct pozic lépe postavenou protivnici hned v prvním gemu. Pak ji sice nechala srovnat na 4:4, ale svůj servis vzápětí získala znovu. A přestože v následujícím gemu čelila třem brejkbolům, set dokončila ve svůj prospěch.

Ve druhém setu si Češka vypracovala vedení 5:2. Ztraceným servisem sice ještě dala Grachevové šanci, ale při svém podání duel po hodině a 38 minutách ukončila.

O semifinále si zahraje proti Lauře Siegemundové z Německa. Soupeřkou Bouzkové bude kolumbijská tenistka Camila Osorio.

Tenisový turnaj žen v Nan-čchangu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 259 303 dolarů. V druhém kole dvouhry Kateřina Siniaková porazila Grachevovou 6:4, 6:3 a Laura Siegemundová porazila Eikeriovou 6:1, 6:3.