Vaněček střídal parťáka v přestřelce a nedokázal odvrátit prohru s Washingtonem.

Vaněček střídal parťáka v přestřelce a nedokázal odvrátit prohru s Washingtonem.

Hokejový zápas mezi týmy Washington Capitals a New Jersey Devils přinesl napínavé a vyrovnané utkání. Washington si v úvodní třetině vypracoval tříbrankový náskok, který týmu zajistili Anthony Mantha, Dylan Strome a Sonny Milano. Ve 31. minutě už ale vedlo New Jersey, které se dokázalo vrátit do zápasu. Obrat na 4:3 zajistili dvěma góly Tyler Toffoli, jedním gólem se prosadili i Timo Meier a Nico Hischier. Nejvíce bodů v soutěži má na svém kontě Jack Hughes, který si připsal tři asistence a čtyři góly.

Třetí třetina patřila Washingtonu, který dokázal rychle skórovat. Už po osmnácti sekundách hry využil přesilovou hru Dylan Strome, který zakončoval souhru do prázdné branky. V dalším přesilovém hře překonal Connor McMichael brankáře Vaněčka bekhendovým blafákem ve 43. minutě. Hosté se ještě pokusili o odvolání gólu Milana po trenérské výzvě, ale ta odhalila, že akci předcházel ofsajd.

Vítězství zpečetil Alexandr Ovečkin, který využil risku New Jersey bez brankáře a vstřelil 824. gól v soutěži. Na vyrovnání rekordu NHL, který drží Wayne Gretzky, mu chybí ještě 70 tref.

V brance Washingtonu debutoval Hunter Shepard a výhru podpořil 18 zákroky. Na druhé straně střídal po první třetině Akira Schmid, který inkasoval třikrát z osmi střel. Nahradil jej Vaněček, který o den dříve vychytal vítězství 5:2 v Montrealu.

Celkově se jednalo o vyrovnaný a napínavý zápas, ve kterém se oba týmy snažily předvést svůj nejlepší výkon. Washington Capitals nakonec zvítězili a Alexandr Ovečkin se přiblížil k rekordu Waynea Gretzkého. Fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a sledovat, zda Ovečkin dokáže překonat historickou hranici 894 gólů.