Krejčíková ukončuje zápas s Ruskou po kolapsu, který jí přijde draho.

Krejčíková ukončuje zápas s Ruskou po kolapsu, který jí přijde draho.

Barbora Krejčíková, česká tenistka a turnajová jednička, nedokázala postoupit do vyřazovacích bojů na tenisovém turnaji v Číně. Její porážka ve třech setech od polské tenistky Linetteové znamenala konec její naděje na postup. Vítězky ze čtyřčlenných skupin postoupí do vyřazovacích bojů.

Krejčíková začala turnaj vítězně, když porazila Linetteovou ve dvou setech. Nicméně ve středu se střetla s Kasatkinovou a po divokém průběhu zápasu prohrála ve třech setech. Dnes se Linetteová utkala s Rusku Kasatkinovou a prohrála, což znamenalo konec naděje na postup.

Krejčíková, která se momentálně nachází ve světové desítce ve dvouhře, se nyní může plně soustředit na přesun do Cancúnu, kde ji čeká Turnaj mistryň ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové.

Turnaj žen v Číně se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 2,409.000 dolarů. V Azalkové skupině se utkaly Kasatkinová a Linetteová, přičemž Kasatkinová zvítězila ve dvou setech. Konečná tabulka skupiny je následující: Kasatkinová (6. místo) 2 výhry, Krejčíková (1. místo) 1 výhra a 1 porážka, Linetteová (2. místo) 2 porážky.