Haalandovi se očekává sedm gólů za zápas, přání neúspěchu od fanoušků a zklamání Guardioly

Haalandovi se očekává sedm gólů za zápas, přání neúspěchu od fanoušků a zklamání Guardioly

Erling Haaland, norský fotbalista hrající za anglický tým Manchester City, zažil v minulé sezóně skvělý debut v Anglii. V 53 zápasech vstřelil 52 soutěžních branek a pomohl City k tzv. treble za vítězství v Lize mistrů, anglické lize a domácím poháru. Nicméně v aktuálním ročníku zaznamenal pouze 11 gólů ve 14 zápasech.

Podle trenéra Pepa Guardioly je Haaland pod tlakem kvůli svým výkonům v minulé sezóně. Lidé od něj očekávají, že bude střílet góly ve stejném tempu jako předtím, což je však nemožné. Přesto je Haaland stále úspěšný a střílí spoustu branek. Guardiola také zdůraznil, že Haaland je skromný kluk, úžasný profesionál a skvělý fotbalista.

Haaland má také úctyhodnou bilanci v Lize mistrů, kde v 33 zápasech vstřelil 37 branek. Před nedávným zápasem v Bernu však nevstřelil gól pětkrát po sobě. Haaland čekal na gól celkem 543 minut od svého posledního gólu proti Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále.

Guardiola věří, že Haaland se vrátí do formy a bude ještě lepší. Trenér nechce po něm jenom góly, ale také zapojení do hry a snahu zlepšovat se. Haaland má velkou touhu stále se zlepšovat a Guardiola o něm nemá žádné pochybnosti.

V zápase proti Young Boys v Bernu se Haaland prosadil až po změně stran. Nejprve otevřel skóre Manuel Akanji, poté odpověděl za Young Boys Meschak Elia, ale Haaland proměnil penaltu a v závěru přidal pojistku umístěnou střelou. Manchester City vyhrál skupinu G výsledkem 3:1.

Guardiola byl spokojený s výkonem svých svěřenců a s devíti body z devíti zápasů. Poziční hra týmu byla vynikající a krátké i dlouhé přihrávky na umělé trávě fungovaly skvěle. I když mohli dát více branek, důležité je si vytvářet příležitosti, dodal Guardiola.

Erling Haaland je tedy nadále jedním z nejtalentovanějších fotbalistů současnosti a jeho výkony budou stále sledovány s velkým zájmem.