Stížnost Tvrdíka na provokace, ponižování a násilí ze strany italské policie

Stížnost Tvrdíka na provokace, ponižování a násilí ze strany italské policie

Deníky Gazzetta dello Sport a Corriere dello Sport na svých webových stránkách informovaly o incidentech, které se staly během fotbalového zápasu mezi italským týmem a českou Slavií v Římě. Podle těchto zpráv bylo při potyčkách zraněno také tři policisté a dva bezpečnostní pracovníci.

Na zápas dorazilo několik tisícovka fanoušků Slavie, kteří vyprodali hostující sektor na Olympijském stadionu a další stovky byly umístěny v přilehlých sektorech. Nicméně, chování italské policie vyvolalo kritiku ze strany šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka.

Tvrdík se na sociální síti vyjádřil, že chování policie je v rozporu se všemi racionálními pravidly pro organizaci fotbalových zápasů. Zvláště ho šokovalo, že policie držela fanoušky v sektoru ještě 1,5 hodiny po skončení zápasu, mezi kterými byly i rodiny s dětmi. Tvrdík také uvedl, že klub podá protest proti postupu italské policie a podcenění situace ze strany UEFA. Slavia je také ve spojení s českým zastoupením v Itálii a vedení klubu je připraveno pomoci fanouškům.

Fanoušci na sociálních sítích popisují incidenty, které se staly během zápasu, jako buzeraci, provokace, náhodné rány policejní tonfou, mačkání pomocí štítů, opakované kontroly batohů, ponižování a dokonce i sexuální obtěžování.

Slavia ve svém prvním souboji o vedoucí pozici ve skupině prohrála s italským týmem 0:2. Tato porážka znamená první neúspěch pro červenobílé v této skupině.