Třinečtí hokejisté porazili Plzeň po třech gólech v druhé třetině

Třinečtí hokejisté porazili Plzeň po třech gólech v druhé třetině

Hokejový zápas mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Škoda Plzeň skončil vítězstvím domácího týmu se skóre 4:1. Oceláři Třinec, kteří jsou obhájci titulu, se ujali vedení hned v první třetině, když v rozmezí 25. a 36. minuty vstřelili tři góly. Daniel Voženílek a Martin Růžička se trefili v přesilových hrách, zatímco Richard Pánik zakončil úspěšnou pasáž. Hosté se pokusili zdramatizovat zápas a podařilo se jim snížit skóre díky gólu Jakuba Lva ve 42. minutě. Nicméně vítězství domácích potvrdil Patrik Hrehorčák, který využil situaci bez brankáře u soupeře.

Oceláři Třinec tak získali body v soutěži již po šesté v řadě a z toho pěti utkání vyhráli. Celkově se jednalo o 14. kolo hokejové extraligy. Branky a nahrávky byly zaznamenány následovně: Daniel Voženílek (asistence Jiří Jeřábek, Martin Růžička), Martin Růžička (asistence Jiří Jeřábek, Adam Nestrašil), Richard Pánik (asistence Marian Adámek, Miloš Roman) a Patrik Hrehorčák (asistence Miloš Roman). Rozhodčími zápasu byli Kika, Vrba – Hlavatý, Lederer. Vyloučení byla rozdělena rovnoměrně mezi oba týmy (2:2) a domácí tým využil dvě přesilové hry, na rozdíl od soupeře. Zápas sledovalo 4882 diváků.

Sestava HC Oceláři Třinec byla následující: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Marian Adámek, Jiří Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička, Daniel Voženílek, Pánik – Daňo, L. Hudáček, Adam Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenérem byl Moták.

Sestava HC Škoda Plzeň zahrnovala následující hráče: Hlavaj – Zámorský, Kvasnička, A. Jiříček, Piskáček, Dujsík, Malák, Michal Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Matýs, Lev, Schleiss – Rekonen, M. Indrák, Pour – K. Hrabík, Jansa, P. Straka. Trenérem byl Kořínek.

Tento výsledek posunul HC Oceláři Třinec na přední místa tabulky extraligy a potvrdil jejich ambice obhájit titul. Naopak HC Škoda Plzeň bude muset zapracovat na svém výkonu, aby se dostala do vyšších příček soutěže.