Leclerc triumfuje v mexické kvalifikaci před Sainzem v týmu Ferrari

Leclerc triumfuje v mexické kvalifikaci před Sainzem v týmu Ferrari

Titul: Max Verstappen skončil třetí na Grand Prix Mexika, vítězství mu uniklo o pouhých 97 tisícin sekundy

Max Verstappen z týmu Red Bull nedávno skončil na třetím místě na Grand Prix Mexika, která se konala na okruhu Autódromo Hermanos Rodríguez v Ciudad de México. Verstappen předvedl skvělý výkon, ale na vítěze závodu ztratil pouhých 97 tisícin sekundy.

Čtvrté místo obsadil Daniel Ricciardo za volantem vozu AlphaTauri. Výsledky závodu se však ještě mohou změnit, protože ředitelství závodu bude vyšetřovat několik jezdců kvůli různým přestupkům. Mezi tyto přestupky patří bránění ve výjezdu z boxové uličky, předjíždění pod žlutou vlajkou nebo příliš pomalé neměřené kolo. Žádný z těchto přestupků se však netýkal jezdců týmu Ferrari.

První část boje o pole position přinesla velké zklamání pro Landa Norrise. Pilot týmu McLaren, který byl v posledních čtyřech Grand Prix nejhůře třetí, zajel kvůli velkému provozu na trati nejpomalejší čas a letos poprvé vypadl v této fázi závodu.

Velká cena Mexika se uskuteční v neděli ve 21:00 SEČ. Fanoušci motorsportu se mohou těšit na napínavý závod a doufat, že Max Verstappen bude schopen získat vítězství a přiblížit se tak k titulu mistra světa.