Jaký je smysl toho, co se stalo, který rozzlobil zoufalého Jágra, jeho vlastní fanoušky?

Jaký je smysl toho, co se stalo, který rozzlobil zoufalého Jágra, jeho vlastní fanoušky?

Kladno je známé jako město s bohatou hokejovou tradicí a jeho tým, Rytíři Kladno, je jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších hokejových klubů v České republice. V minulém pátek se Rytíři Kladno utkali s týmem Olomouce a před více než 3000 diváky slavně zvítězili. Tento výsledek je pro tým velmi důležitý, protože dosáhl na sérii sedmi bodovaných zápasů v řadě, což se mu naposledy podařilo v roce 2008.

Očekávalo se, že následující nedělní zápas proti atraktivnímu soupeři, týmu Pardubic, bude mít ještě větší návštěvu. Bohužel se však stalo opakem, do hlediště dorazilo pouze 2956 diváků. Tato skutečnost vyvolala frustraci u legendárního hokejisty Jaromíra Jágra, který svou nespokojenost vyjádřil prostřednictvím sociálních sítí.

Jágr se ptal, proč přijde podpořit tým pouze 2200 platících diváků, když Rytíři Kladno hrají skvělý bojovný hokej a soupeřem jsou Pardubice, tým s největším rozpočtem v Česku. Jágr však měl chybnou informaci o počtu fanoušků, protože na stadionu v Kladně je kapacita 5200 diváků.

Jágr dále upozornil na to, že i poslední tým v tabulce, Mladá Boleslav, má vyšší návštěvnost než Kladno. V neděli se na stadionu Mladé Boleslavi sešlo 2479 diváků, což je zhruba o 500 méně než v Kladně. Jágr tedy poukázal na fakt, že i přes úspěchy týmu Rytíři Kladno nenavštěvuje dostatečné množství fanoušků.

Nedělní zápas proti Pardubicím měl také symbolický význam, protože se jednalo o loučení s Tomášem Plekancem, který oznámil konec své kariéry z důvodu zdravotních problémů. Diváci ve 14. minutě zápasu vstali a aplaudovali Plekancovi, který sledoval zápas s rodinou z VIP prostorů. Plekanec se divákům rozloučil prostřednictvím videonahrávky.

Návštěvnost na hokejových zápasech je pro klub velmi důležitá, nejen z finančního hlediska, ale také pro atmosféru a podporu týmu. Doufejme, že fanoušci Rytířů Kladno se v budoucnu přestanou zdráhat a přijdou tým podpořit ve větším počtu.