Max Verstappen je chráněn bodyguardy poté, co se situace kolem „Checománie“ zhoršila a fanoušci Ferrari ho napadli.

Max Verstappen je chráněn bodyguardy poté, co se situace kolem „Checománie“ zhoršila a fanoušci Ferrari ho napadli.

Vášeň a tvrdost fotbalových fanoušků se v některých případech vyrovná zarputilosti a tvrdosti mexických fanoušků formule 1 a pilota Red Bullu Sergia Péreze. Jejich fandění je fanatické, ale zároveň je jejich nenávist až pudová. Pokud se jim někdo znelíbí, nesnáší ho až za hrob.

Tuto zarputilost na vlastní kůži zažil i Max Verstappen. Nizozemec byl dříve v Mexiku velmi populární, ale v roce 2017 si fanoušky zavdal tím, že se nechal vozit po závodním okruhu v dodávce, která je pro obyvatele hlavního města typickým dopravním prostředkem.

Nic není pomíjivějšího než lidská sláva. Dnes už Pérezův „fanklub“ nemůže trojnásobnému mistru světa přijít na jméno. Fanoušci si myslí, že svému týmovému kolegovi z Red Bullu málo pomáhá.

„Přestože s ním mám dobré vztahy, je velmi soutěživý. Vždycky dával najevo, že chce vyhrávat, a proto v zemi ztratil některé fanoušky,“ vysvětlují mexičtí novináři.

List Esto poukazuje na to, že Verstappen nepustil svého týmového kolegu před sebe, aby tak získal důležité body v boji o druhé místo při loňském mistrovství světa. Ty nakonec na Pérezův úkor získal Charles Leclerc z Ferrari.

„To fanoušky naštvalo, protože v tu chvíli už byl šampionem. Právě tím si vysloužil kritiku. K té se připojil i sám Checo, když připomněl, že on mu mnohokrát pomohl,“ zní hlas ze severoamerické země.

Mexičané o sobě dali hlasitě vědět už o týden dříve v americkém Austinu, kde vybouleli vítězného Verstappena po závodě.

Protože v Mexiku bývá ve čtvrtek při dni otevřených dveří v paddocku doslova narváno, chodil jezdec Red Bullu po okruhu raději se dvěma bodyguardy po boku.

Pilot tvrdil, že ochranka mu spíše pomáhala usnadnit život, než aby mu dávala pocit bezpečí před případnou nevolí fanoušků.

„Mám tady samozřejmě o něco větší bezpečnost. Ale na světě je vždycky několik zemí, kde je hodně rušno, i tady v paddocku. Například loni bylo opravdu, ale opravdu náročné dostat se do boxů. A právě to také pomáhá i při cestování z hotelu a podobně,“ vysvětloval.

Zatímco Verstappen přímou kontroverzi s rozhořčenými Mexičany unikl, dva příznivci Ferrari tolik štěstí neměli.

Nejdříve se ale vraťme na začátek Velké ceny Mexika. Tam totiž Pérez přecenil své síly. Sice z druhé řady skvěle odstartoval, v první zatá