Absence kvalitního hotelu v Ostravě: Turnaj mistryň se koná v Cancúnu – podrobnosti odhaluje Hvězdná Polka

Absence kvalitního hotelu v Ostravě: Turnaj mistryň se koná v Cancúnu – podrobnosti odhaluje Hvězdná Polka

Mexické Cancún se stalo překvapivým vítězem v boji o pořadatelství Turnaje mistryň pro letošní rok. Původně se mluvilo o Rijádu a také o Ostravě, kde se za všechno zaručil podnikatel Tomáš Petera. Nakonec však Mexiko získalo přednost, a to přestože tenisová hala vyrostla doslova na louce a hráčky se do poslední chvíle nemohly pořádně připravovat kvůli nedokončené stavbě.

Vedení WTA se rozhodlo pro Cancún i s ohledem na názor Hráčské rady WTA, ve které seděla i polská tenisová dvojka Magda Linetteová. „Chtěli jsme mít jistotu, že se turnaj odehraje. Riskovali bychom spoustu peněz, kdyby se neuskutečnil,“ uvedla Linetteová.

Důvodem pro výběr Cancúnu byla také skutečnost, že v Polsku a České republice nemohly na turnajích WTA hrát ruské a běloruské tenistky z důvodu nařízení vlády. To by znamenalo, že by nemohla přicestovat světová jednička Běloruska Aryna Sabalenková. I když česká vláda později své nařízení zmírnila, hráčky měly stále obavy.

Mexiko bylo podle Linetteové nejlepší volbou, protože tam byla stoprocentní jistota, že bude moct přijet každý. Navíc nabízeli lepší prize money než ostatní kandidáti. Dalším důvodem bylo, že Ostrava není zrovna dovolenkové místo. „Ostrava nemá ani pořádný pětihvězdičkový hotel. A my chtěly, aby holky hrály finále sezony někde na úžasném místě, ne v nějakém šedém městě se čtyřhvězdičkovým hotelem,“ uvedla Linetteová.

Podle ní jsou všechny zádrhely mexických pořadatelů vykoupené tím, jak jsou tamní lidé přátelští. „Osobně se zaručili za to, že všechno stihnou. Známe lidi, kteří pořádají turnaj v Guadalajaře a dělají pro hráče vážně úžasné věci,“ dodala Polka.

Celkově lze tedy říct, že Mexiko získalo pořadatelství Turnaje mistryň díky své jistotě, přátelskému prostředí a lepším finančním podmínkám. Ostrava, která byla také jedním z kandidátů, neměla dostatečnou infrastrukturu a nebyla považována za atraktivní dovolenkové místo pro hráčky.