Kritika WTA: Vondroušová se přidala k Sabalenkové ve vyjádřeních o šokujících podmínkách a neúctě

Kritika WTA: Vondroušová se přidala k Sabalenkové ve vyjádřeních o šokujících podmínkách a neúctě

Kvalita centrálního kurtu na Turnaji mistryň ve Flushing Meadows, který se koná v New Yorku, byla předmětem kritiky několika tenistek. Běloruská světová jednička Aryna Sabalenková, česká hráčka Markéta Vondroušová a Kazachstánka Elena Rybakina se shodly na tom, že povrch kurtu je nevyhovující a způsobuje problémy během zápasů.

Sabalenková, která vyhrála svůj úvodní zápas na turnaji 6:0, 6:1 proti Řekyni Marii Sakkariové, se na sociálních médiích vyjádřila, že se na kurtu necítí bezpečně. Kritizovala také nedostatek komunikace ze strany tenisové asociace a nazvala to neúctou vůči hráčkám.

Vondroušová se připojila ke kritice a uvedla, že kurt je velmi nerovný a nepříjemný. Podle ní se hráčky na povrchu ztrácí rytmus a často dochází k nevynuceným chybám. Vondroušová také vyjádřila zklamání nad svou první účastí na Turnaji mistryň.

Rybakina souhlasila s kritikou a uvedla, že kurt není důstojný pro tak prestižní turnaj. Podle ní se všechno udělalo pozdě a nebyl dostatek času na to, aby se něco napravilo.

Hráčky také zmínila nedostatek komunikace ze strany turnajových pořadatelů. Kurt vyrostl na louce u pláže a hráčky musely trénovat na hotelových kurtech, protože na stavbě kurtu pracovali dělníci ještě dva dny před začátkem turnaje.

Celkově se zdá, že kvalita povrchu kurtu na Turnaji mistryň není uspokojivá a ovlivňuje výkony hráček. Doufejme, že organizátoři příště zajistí lepší podmínky pro tenistky a zaručí jim spravedlivé a kvalitní prostředí pro hraní.