Klub NHL s českou kolonií trpí neuspokojivými výkony, které naznačují kolaps celého týmu.

Klub NHL s českou kolonií trpí neuspokojivými výkony, které naznačují kolaps celého týmu.

San Jose Sharks mají letos velmi těžký začátek sezony v NHL. Po devíti zápasech mají na kontě pouze jediný bod za prohru na nájezdy a momentálně se nacházejí na poslední příčce ligové tabulky. Jejich výkony spadají až do farmářské soutěže AHL.

Trenér David Quinn se snaží uklidnit situaci a věří, že tým jde správným směrem. Nicméně statistiky ukazují, že situace je velmi vážná. Sharks v průměru vysílají na bránu nejméně střel ze všech týmů v lize a jejich obrana naopak propouští nejvíce střel. Za celou říjen nastříleli pouze devět gólů, což je průměrně jeden gól na zápas.

Tým se potýká i s individuálními problémy hráčů. Například centrum Filip Zadina, který je s dvěma góly nejlepším střelcem týmu, má zároveň devět záporných bodů za svůj pobyt na ledě. Další čeští hráči, jako Tomáš Hertl, Jan Rutta nebo Adam Raška, se také potýkají s problémy.

Sharks navíc bojují i s marodkou a momentálně chybí klíčoví hráči jako Alexander Barabanov a Logan Couture. Jejich výkony jsou tak velmi závislé na individuálních schopnostech hráčů.

Generální manažer klubu Mike Grier si je vědom, že současný kádr týmu nestačí a plánuje přestavbu. Fanoušci se tak momentálně více zajímají o draftové žebříčky a potenciální mladé talenty, které by mohli týmu pomoci v budoucnosti.

San Jose Sharks mají letos velmi těžký začátek sezony a je otázkou, zda se dokážou zlepšit alespoň na 20 výher. Klub se pravděpodobně bude muset zaměřit na přestavbu týmu a případné výprodeje hráčů. Největšími lákadly draftu talentů pro rok 2024 jsou střelci Macklin Celebrini a Cole Eiserman, kteří mají lepší gólový průměr než samotní Sharks.