Pegulaová zazářila na Turnaji mistryň a postoupila do semifinále po vítězství nad jedničkou Sabalenkovou

Pegulaová zazářila na Turnaji mistryň a postoupila do semifinále po vítězství nad jedničkou Sabalenkovou

Devětadvacetiletá hráčka porazila v mexickém Cancúnu světovou jedničku Bělorusku Arynu Sabalenkovou 6:4, 6:3 a už si zajistila triumf ve skupině Bacalar. Nasazená pátka Pegulaová vyhrála na Turnaji mistryň i druhý zápas a stále neztratila ani set.

V utkání s vítězkou letošního Australian Open si pomohla pěti esy a 14 vítěznými míči. Naopak Sabalenková doplatila na 29 nevynucených chyb. Pegulaová ji porazila po čtyřech předchozích porážkách a upravila vzájemnou bilanci zápasů na 2:4. „Cítím se letos lépe, když mám hrát s těmi nejlepšími. Jsem sebevědomější,“ svěřila se Pegulaová webu WTA.

„Vždycky jsem byla dobrá, když jsem měla porazit hráčky žebříčkově pode mnou, ale teď musíte zdolat i jednu dvě, které jsou před vámi. Letos si v těchto zápasech věřím, proto jsem vybojovala i více výher. Cítím, že jsem se v tom trochu zlepšila,“ pochvalovala si rodačka z Buffala.

V boji o druhé postupové místo se udržela Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která zdolala 6:0, 6:7, 7:6 Řekyni Mariu Sakkariovou, náhradnici za zraněnou Karolínu Muchovou. Právě po vítězství Rybakinové nad Sakkariovou získala Pegulaová jistotu postupu mezi nejlepší čtyřku.

Loňská wimbledonská vítězka Rybakinová sice nadělila Sakkariové v úvodu „kanára“, osmadvacetiletá Řekyně ale poté duel srovnala. Po takřka dvou a půl hodinách hry rozhodl tie-break třetího setu, který moskevská rodačka vyhrála 7:2. „Na začátku možná Marii chvíli trvalo, než si zvykla na mou rychlost. Jak všichni víme, povrch tu není zrovna nejlepší a všichni s tím bojujeme,“ uvedla Rybakinová.

Moskevská rodačka Rybakinová se utká o druhé postupové místo s loňskou finalistkou Turnaje mistryň Sabalenkovou. „Teď to bude o tom, že vítězka půjde dál a poražená pojede domů. Bude to stejné jako na všech ostatních turnajích. Nebude to snadné, ale pokusím se ze sebe vydat to nejlepší,“ uvedla Rybakinová.

Sakkariová už naději na semifinále ztratila.