Siniaková komentuje: Kurtova křivda, ale my jsme se s tím utkaly – prohlásila po deblu.

Siniaková komentuje: Kurtova křivda, ale my jsme se s tím utkaly – prohlásila po deblu.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková utrpěly porážku ve svém prvním zápase na Turnaji mistryň v Cancúnu. Přestože se snažily o obrat, nakonec podlehly německo-ruskému páru Laura Siegemundová a Vera Zvonarevová ve třech setech 3:6, 7:6, 5:10. V rozhovoru po zápase však obě hráčky uvedly, že se nevzdávají a budou se dál rvát o postup ze skupiny Mahahual.

Krejčíková uvedla, že zápas byl těžký a nepodařilo se jim ho zvrátit. Siniaková souhlasila s tím, že nehrály svou nejlepší hru, ale bojovaly. Dodala také, že se stále snaží přizpůsobit podmínkám a vyvarovat se jednoduchých chyb.

Vítězky Turnaje mistryň z roku 2021 a loňské finalistky ztratily první set za 37 minut a ve druhém prohrávaly 2:5. Podařilo se jim však otočit vývoj a v tie-breaku odvrátit dva mečboly. V super tie-breaku však českým tenistkám unikl úvod a prohrávaly 0:4 a 1:6. Krejčíková uvedla, že udělaly chyby ve špatných momentech, které rozhodly o výsledku zápasu.

Obě hráčky také poukázaly na složité podmínky v Cancúnu a problematický kurt s nevyzpytatelnými odskoky. Krejčíková zmínila, že neměly dostatek příležitostí trénovat na deblové hře a podmínky na kurtu jsou komplikované.

V dalším utkání se české tenistky utkají s americkým párem Jessica Pegulaová a Cori Gauffová. I přes prohru v prvním zápase se nevzdávají a budou se snažit předvést lepší výkon. Skupina je otevřená a obě hráčky věří, že mají stále šanci postoupit.