Džábirová vyjádřila svůj nesouhlas s konfliktem v Gaze a rozhodla se přispět částí odměn Palestincům.

Džábirová vyjádřila svůj nesouhlas s konfliktem v Gaze a rozhodla se přispět částí odměn Palestincům.

Tenistka Dája Džabirová vyjádřila svou radost z vítězství, ale zároveň také zmínila, že v poslední době nemá příliš radosti kvůli situaci ve světě. Konkrétně odkazovala na válečné konflikty mezi Izraelem a islamistickým hnutím Hamás v Pásmu Gazy.

Boje vypukly poté, co Hamás na začátku října překvapivým útokem na Izrael zabil 1400 lidí, převážně civilistů. Izrael jako odvetu zahájil tažení proti Hamásu a od té doby podle tamních úřadů přišlo o život zhruba devět tisíc lidí v Pásmu Gazy.

Džabirová uvedla, že je velmi těžké vidět, jak tam každý den umírají děti a kojenci. To jí láme srdce a proto se rozhodla věnovat část svých odměn na pomoc Palestincům.

Sedmá hráčka světa přiznala, že je obtížné myslet jen na tenis kvůli situaci ve světě. Tímto prohlášením nechce dělat žádné politické prohlášení, ale jde jí o lidskost. Chce, aby na světě byl mír, nic víc.

Džabirová také uvedla, že se snaží nepříliš sledovat sociální sítě, protože je to těžké. Nejhorší je podle ní to, že se cítí bezmocná, protože nemůže udělat nic pro změnu situace. Přála by si mít kouzelnou hůlku, aby mohla ukončit veškeré utrpení a aby všichni žili v míru.