Trenérská změna v týmu hokejové extraligy Mladá Boleslav: Král nahrazuje Kalouse

Trenérská změna v týmu hokejové extraligy Mladá Boleslav: Král nahrazuje Kalouse

Mladá Boleslav, bruslařský klub hrající v extralize, zažívá turbulentní období. Po sérii neúspěšných výsledků a nespokojenosti fanoušků se klub rozhodl pro změnu v realizačním týmu. Novými trenéry se stali dosavadní asistent Václav Pletka a dočasně Martin Škáloud, který je koučem dorostenců Mladé Boleslavi.

Tým Mladé Boleslavi čekají tři zápasy v příštích dnech. V pátek se utká v Brně s Kometou, v neděli pak v Karlových Varech. Poté následuje dohrávka 16. kola proti Hradci Králové, která byla kvůli virovému onemocnění odložena. Generální manažer klubu Jan Tůma vyjádřil vděčnost za práci odcházejícího trenéra Jiřího Kalouse, který klubu pomohl v minulé sezoně, ale letos to nevyšlo.

Mladá Boleslav prožívá složité období, kdy prohrála devět z posledních deseti zápasů. V tabulce ztrácí pět bodů na předposlední Vítkovice. Klub se snaží udělat vše pro to, aby se situace zlepšila, ačkoli někteří fanoušci vyjadřují svou nespokojenost. Tým však zdůrazňuje, že se nevzdává a děkuje všem, kdo ho podporují.

V neděli klub oznámil rezignaci asistenta trenéra Petra Hakena, která předcházela debaklu s Mladou Boleslaví. Sportovní ředitel Martin Ševc se postavil na lavičku a tým podlehl Vítkovicím. Klub bude ještě doplňovat realizační tým a vybere si druhého asistenta.

Mladá Boleslav je již třetím týmem, který v této sezoně mění hlavního kouče. Dříve rezignovali Patrik Martinec v Kometě Brno a Miloš Holaň ve Vítkovicích. Klub doufá, že nový trenér Richard Král přinese potřebný impuls a pomůže týmu.

Jiří Kalous, který je zároveň asistentem trenéra české reprezentace Radima Rulíka, převzal Mladou Boleslav v lednu tohoto roku. Nahradil odvolaného Ladislava Číháka. Tým skončil na 10. místě v základní části a vypadl v předkole play-off.

Novým trenérem Mladé Boleslavi se stává Václav Pletka, který bude pokračovat i po boku Richarda Krále. Klub doufá, že nový realizační tým přinese potřebné změny a pomůže týmu vrátit se na vítěznou vlnu.