Vondroušová nevyužila šanci na zázrak a skončila v Mexiku po porážce od Gauffové.

Vondroušová nevyužila šanci na zázrak a skončila v Mexiku po porážce od Gauffové.

Česká tenistka Markéta Vondroušová utrpěla porážku ve svém posledním zápase na Turnaji mistryň. Před duelem měla pouze teoretickou šanci na postup, musela zvítězit 2:0 na sety a doufat, že stejným poměrem porazí i její soupeřka Iga Świątek. Vondroušová se ujala vedení ve třech přerušených setech, ale nedokázala udržet nadějný vývoj a nakonec prohrála.

První set byl plný ztracených servisů a přerušení. Vondroušová vyhrála první gam a duel byl pozastaven při stavu 5:5. Po návratu na kurt získala další brejk a set dohrála za větrných podmínek. Byla to její první výhra na turnaji.

Ve druhém setu Vondroušová opět získala brejk a vedla 1:0, ale Gauffová dokázala otočit vývoj. Zápas byl opět přerušen kvůli dešti. Tentokrát se návrat na kurt vydařil Gauffové, která získala brejk a později vedla 5:2.

Gauffová však opět nezvládla závěr setu. Vondroušová ji nepustila k žádnému setbolu a dokázala otočit vývoj. Rozhodující zkrácenou hru však vyhrála Gauffová 7:4 a vzala Vondroušové i teoretickou šanci na postup.

Ve třetím setu Vondroušová bojovala o své první vítězství na Turnaji mistryň, ale tentokrát se jí to nepodařilo. Ztratila servis dvakrát a po dvou hodinách a 38 minutách hry prohrála.

Vondroušová nyní zamíří do Sevilly, kde se zúčastní finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové.