Vondroušová popisuje náročný týden plný výzev a boje v Mexiku

Vondroušová popisuje náročný týden plný výzev a boje v Mexiku

Česká tenistka Markéta Vondroušová nedávno ukončila svou účast na turnaji v Cancúnu. Ve svém rozhovoru pro Radiožurnál Sport se vyjádřila k tomu, že by se měla připojit k výběru kapitána Petra Pály v neděli. Vondroušová uvedla, že to byl pro ni jeden z nejlepších zápasů, které zde odehrála, a to i přes nepříznivé podmínky. Předtím totiž moc nehrála, takže tyto zápasy byly pro ni různorodé. I přes to podala dobrý výkon alespoň ve druhém setu.

Během turnaje se Vondroušová potýkala s problematickým kurtem, větrem a dešťovými přeháňkami, ale i přesto se s tímto vším dokázala dobře vyrovnat. Ve svých prvních dvou duelech proti Polce Ize Świątek a Tunisance Uns Džábirové nezískala ani set, ale proti vítězce letošního US Open Coco Gauffové měla šanci na výhru. Bohužel tuto šanci nedokázala využít a nakonec prohrála i třetí sadu.

Vondroušová se ale těší na další turnaj v Seville, kde bude českou jedničkou v boji o Pohár Billie Jean Kingové. Spolu s týmem se přesune do Sevilly a vstoupí do turnaje 7. listopadu proti švýcarským šampionkám. O tři dny později se utkají s týmem USA.

I přes náročné podmínky v Cancúnu si Vondroušová přeje si účast na Turnaji mistryň zopakovat i v budoucnu. Přestože nebyla se svým výkonem v Cancúnu spokojená, je ráda, že se tam dostala a že měla možnost hrát proti takovým soupeřkám. Nyní se bude připravovat na turnaj v Seville a doufá, že podmínky tam budou lepší.

Vondroušová také zmínila, že byla v kontaktu se svým týmem i v minulých dnech a že se těší na spolupráci s ostatními hráčkami.