Siegemundová se Zvonarevovou triumfují v čtyřhře v Cancúnu, Američanka z Brna zklamaná

Siegemundová se Zvonarevovou triumfují v čtyřhře v Cancúnu, Američanka z Brna zklamaná

Představujeme vám článek o nedávném vítězství tenistek v Turnaji mistryň ve čtyřhře. Tým složený z pětatřicetileté Němky Laurou Siegemundové a o čtyři roky starší Rusky Veroniky Zvonarevové se stal letošními šampionkami. Jejich vítězství je o to výjimečnější, že obě hráčky hrály finále Turnaje mistryň poprvé.

Siegemundová a Zvonarevová porazily všechny své soupeřky v turnaji, včetně Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové, které jsou známé svými skvělými výkony ve čtyřhře. Tým Siegemundová/Zvonarevová tak zakončil sezónu ziskem čtvrtého společného titulu.

Je zajímavé, že v letošním finále Turnaje mistryň chyběla zástupkyně českého tenisu. Jedinou nadějí byla Karolína Muchová, která se však nedostala do finálového klání. Ještě více to zaujme, když se dozvíme, že Siegemundová je sice rodačkou z Brna, ale reprezentuje Spojené státy, kde vyrostla.

Pro Siegemundovou je toto vítězství historické, protože se stala první Němkou, která vyhrála deblovou soutěž na Turnaji mistryň za padesátiletou historii tohoto turnaje. V osmdesátých letech se Německo v deblové soutěži dostalo do finále pětkrát díky Claudii Kohdeové-Kilschové, z toho čtyřikrát po boku Heleny Sukové, ale vítězné trofeje se jim nepodařilo získat.

Siegemundová a Zvonarevová si tak připsaly do svého životopisu další významné vítězství a ukázaly svou sílu a schopnosti ve čtyřhře. Jejich úspěch je inspirací pro další tenistky a dokazuje, že s tvrdou prací a odhodláním je možné dosáhnout velkých věcí.