Pochvala Priskeho stadionu Rangers, ale na Ibrox nemá dobré vzpomínky

Pochvala Priskeho stadionu Rangers, ale na Ibrox nemá dobré vzpomínky

Téma článku: Jezdci na domácím prostředí nemají nejlepší vzpomínky, ale bojují o postup v Evropské lize

Na nedávné tiskové konferenci trenér Sparty, Pavel Priske, sdělil, že na domácím prostředí „Jezdci“ nemají nejlepší vzpomínky. V roce 2019 totiž jako asistent trenéra neuspěl s Midtjyllandem. Nicméně, krátce nato začal svou kariéru jako hlavní kouč.

Po nedávné bezbrankové remíze mezi Rangers a Spartou v Praze oba týmy ztratily dva body na vedoucí Betis Sevilla. Za nimi se nachází Aris Limassol s jedním bodem zaostávajícím za nimi.

První týmy ze skupin postoupí do osmifinále, zatímco druhé týmy se utkají v play off o postup do stejné fáze Evropské ligy s týmy z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

„Je to těžká a poměrně vyrovnaná skupina, kterou teď vede Betis. My i Rangers jsme proti němu odehráli vyrovnané utkání, ve kterém ukázal svou kvalitu. Zítřejší zápas je klíčový, oba bojujeme o druhé místo. Podle mě může každý porazit každého. Aris taky dokáže potrápit. Pořád se hraje o hodně bodů. Zítra můžeme udělat dobrý krok k prvním dvěma místům,“ řekl Priske.

„Všichni se na zápas těšíme. Čeká nás výborná atmosféra. Hodně lidí si nepřeje naše vítězství. Musíme to využít jako motivaci. Takovéhle velké zápasy jsme chtěli hrát. Vyžaduje to energii a týmového ducha, což rozhodně máme,“ prohlásil šestačtyřicetiletý Dán.

V srpnu 2019 v 2. předkole Evropské ligy Midtjylland podlehl Rangers doma 2:4 a na Ibroxu 1:3. „Bylo to hořká zkušenost. O několik dnů později se trenér Kenneth Andersen rozhodl skončit a od té doby působím jako hlavní trenér,“ řekl Priske.

„V té době jsem pracoval jako asistent už sedm osm let. Měl jsem cíl a ambice stát se hlavním trenérem, ale Andersen byl dobrý přítel a kolega. Když začnete trenérskou kariéru, je jasné, že pomalu rostou vaše ambice,“ podotkl.

Rangers pod vedením belgického trenéra Philippea Clementa, se kterým Priske hrál v letech 2006 až 2008 v FC Bruggy, v pěti soutěžních zápasech neprohráli a nezvítězili pouze na Letné.

„Je těžké hodnotit Rangers na dálku, ale mají za sebou dobré zápasy. Obzvlášť v tom posledním (v semifinále Ligového poháru proti Hearts, výhra 3:1) hráli velmi dobře. Někteří hráči se jim vrátili po zranění. Dan