Trpišovský popsal důraznou výhru Plzně a očekává nápravu proti Římu.

Trpišovský popsal důraznou výhru Plzně a očekává nápravu proti Římu.

Článek pojednává o tiskové konferenci trenéra fotbalového klubu Slavia Praha, Jindřicha Trpišovského, před nadcházejícím zápasem ve skupinové fázi Evropské ligy proti italskému týmu AS Řím. Trpišovský vyjádřil své přání, aby v tomto zápase nastoupili všichni nejlepší hráči Slavie a aby se tým rehabilitoval za nepovedený výkon v minulém ligovém zápase proti Plzni.

Trenér zdůraznil, že v tomto zápase je pro něj důležité, aby se do hry vrátily emoce, zarputilost a touha nechat na hřišti všechno. V minulém zápase proti Plzni se podle něj tyto prvky neobjevily a tým byl nespokojený. Trpišovský apeloval na hráče, aby předvedli komplexní výkon po taktické i technické stránce, dodržovali disciplínu a nasazení.

Trenér také vyjádřil přání, aby za AS Řím nastoupili největší hvězdy Romelu Lukaku a Paulo Dybala. Pro něj jsou evropské zápasy ve skupině svátkem a rád by je viděl hrát proti takovým hráčům. Lukaku je podle něj výjimečný hráč, který umí udělat rozdíl na hřišti a je nebezpečný.

Trpišovský také prozradil, že do základní sestavy se vrátí defenzivní opora Tomáš Holeš, zatímco zraněný Matěj Jurásek bude mimo hru delší dobu. Ivan Schranz je také otazníkem, ale Tomáš Holeš se již vrátil do tréninku a Petr Ševčík by měl být připraven do části zápasu.

Celý článek informuje o přáních trenéra Slavie Praha před nadcházejícím zápasem a o jeho hodnocení minulého výkonu týmu. Trenér vyjadřuje důležitost emocí a nasazení ve hře a také se vyjadřuje k přání vidět na hřišti nejlepší hráče soupeře.