Mourinho hájil Slavii před urážkou a označil Čecha za nejlepšího brankáře v historii.

Mourinho hájil Slavii před urážkou a označil Čecha za nejlepšího brankáře v historii.

Portugalský kouč José Mourinho se na tiskové konferenci vyjádřil k nadcházejícímu zápasu svého týmu AS Roma s českým klubem Slavia Praha v Lize mistrů. Mourinho uvedl, že bere tento duel stejně vážně jako nedělní městské derby proti Laziu v Serii A. Zároveň si připomněl české hráče, se kterými se v minulosti setkal, a označil Petra Čecha za nejlepšího brankáře všech dob.

Mourinho vyjádřil respekt k Slavii Praha jako silnému týmu s kvalitními hráči a dobrou organizací hry. Tým AS Roma vede tabulku skupiny s devíti body, zatímco Slavia je druhá se tříbodovou ztrátou. Mourinho se domnívá, že jeho tým je blízko postupu, zatímco Slavia je ve výhodné pozici oproti dalším dvěma týmům ve skupině.

Mourinho také vzpomínal na své předchozí setkání s českými hráči. Uvedl, že trénoval Petra Čecha, kterého považuje za nejlepšího brankáře všech dob. Také si připomněl Karla Poborského a Jiřího Jarošíka jako další vynikající hráče.

Mourinho se vrátil do Prahy po více než 10 letech od Superpoháru UEFA v roce 2013, kdy s Chelsea prohrál na penalty s Bayernem Mnichov. Předtím také neuspěl v březnu 2002, kdy s Portem prohrál s domácí Spartou 0:2.

Mourinho vyjádřil lítost, že si zatím nestihl prohlédnout Prahu. Uvedl, že zná letiště, hotely a stadiony po celém světě, ale nemá tolik času, aby se věnoval památkám.

Na závěr se Mourinho ohradil proti slovům trenéra Lazia Maurizia Sarriho, který tvrdil, že AS Roma má výhodu, protože hraje „přátelský zápas“ na Slavii. Mourinho uvedl, že respektuje soupeře a že každý zápas je třeba brát vážně, neexistují žádné přátelské zápasy.

José Mourinho je jedním z nejúspěšnějších fotbalových trenérů světa a vyhrál řadu prestižních soutěží, včetně Ligy mistrů.