Superhvězda přešla na roli zahřívače lavičky: Pohled, který dojímá srdce

Superhvězda přešla na roli zahřívače lavičky: Pohled, který dojímá srdce

Jonathan Huberdeau, kanadský hokejista, který přišel do Calgary v létě 2022 jako součást balíčku za Matthewa Tkachuka, se zdálo, že se dostal do vysněného týmu. Nicméně s odstupem času se ukázalo, že to byl spíše průšvih.

Huberdeau podepsal s Calgary Flames osmiletou smlouvu na 84 milionů dolarů hrubého, což je průměrně 10,5 milionu ročně. Jen devět hráčů NHL, včetně českého útočníka Davida Pastrňáka, momentálně pobírá více.

Tento vysoký plat si Huberdeau vykoledoval svou poslední sezónou na Floridě, kde nasbíral fantastických 115 bodů (30+85) ve 80 zápasech. Nicméně v Calgary začal loňskou sezónu mizerně. V 79 zápasech nakonec zaznamenal pouze 55 bodů (15+40), což je propad o 60 bodů, největší v historii ligy.

Letos mělo být lépe, protože trenér Darryl Sutter skončil u Flames a nahradil ho jeho dosavadní asistent Ryan Huska, který měl k Huberdeauovi pozitivnější přístup. Bohužel se však výsledky nezlepšily.

V aktuální základní části sezóny v 12 zápasech Huberdeau bodoval pouze šestkrát (2+4) a v posledních osmi zápasech dvakrát. Co se týče pobytu na ledě, je s dvanácti minusovými body nejhorším hráčem Flames.

V nedávném zápase proti Nashvillu byl Huberdeau dokonce posazen na lavičku, což bylo pro něj ponižující. Hráč se vyjádřil, že musí být lepším hráčem a že ví, že to v něm je. Otázkou je, jak toho dosáhne.

Analytik stanice TSN Craig Button hodnotí, že Huberdeauovi selhává téměř všechno. Ztratil přesnost, která ho dříve zdobila, a snaží se být perfektní, což ho zpomaluje a soupeři snadněji přečtou jeho hru.

Pokud se Huberdeau nedokáže vrátit do formy, jeho 10,5milionový roční plat se pro Calgary stane noční můrou. Kontrakt platí až do léta 2031.

Web The Athletic již před začátkem této sezóny označil Huberdeauův kontrakt jako třetí nejhorší v NHL a nejhorší mezi útočníky.

Huberdeau se momentálně potápí na dno a jeho výkony jsou velmi slabé.