VAR zachránil Plzni vítězství, Viktoria již zajišťuje postup i první místo ve skupině.

VAR zachránil Plzni vítězství, Viktoria již zajišťuje postup i první místo ve skupině.

Fotbalová Viktoria Plzeň si ve 4. kole skupiny C Evropské konferenční ligy pripisuje další výhru. Na domácím hrišti porazila Dinamo Záhřeb 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil z pokutového kopu Chorý.

Plzeň nastoupila ve stejné sestavě jako při nedělní výhře nad Slavií. Pouze na lavičce začal stoper a kapitán Hejda.

První výraznou možnost si vypracovalo Dinamo, kdy Ristovského střelu vyrazil brankář Staněk. Brankář musel b&fdot;t v prvním poločase ošetřen po zranění hlavy, ale opět se vrátil na hriště.

Plzeňští útočník mohl jít do vedení, kdyby rozhodčí neodvolal gól pro faul na gólmanského Zagorace.

Domácí se dostali do vedení ve 35. minutě, kdy po ruce Mišiče v pokutovém území proměnil penaltu Chorý. Tento gól slavil také svoji premiérovou nominaci do reprezentačního A-týmu.

Plzeňští mohla přidat pojistku, ale Kalvach a Dweh své šance neproměnili. Před pauzou mohl Chorý zvýšit skóre, ale sám před brankářem neuspěl.

Ve druhém poločase bylo Dinamo aktivnější. Brankář Staněk neudržel míč po ráně Mišiča, ale rozhodčí odvolal penaltu po kontrole na monitoru.

Plzeň si v závěru pomohla VAR, který odhalil ofsajd při vyrovnávací brance Kulenoviče.

Tato výhra znamená, že Plzeň si udržuje neporazitelnost v letošní Konferenční lize a vyhrála již devátý z deseti zápasů. Dinamo naopak prohrálo v Česku ve všech svých zápasech v evropských pohárech.

V posledním zápase skupiny C se Plzeň představí na hřišti Ballkani za tři týdny.