Slavia zvítězila nad AS Řím a zajistila si účast v evropském poháru i na jaře

Slavia zvítězila nad AS Řím a zajistila si účast v evropském poháru i na jaře

Slavia Praha zvítězila nad AS Řím v druhém poločase zápasu a oplatila tak prohru z předchozího duelu. Díky tomuto vítězství se Pražané dostali do čela tabulky. Slávisté také zajistili postup do skupiny nejhůře na třetím místě, což znamená účast v nižší Evropské konferenční lize. Tým je také jen krok od postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy.

V dalším zápase skupiny se Pražané utkají s týmem Servette Ženeva. Před tímto duelem mají pětibodový náskok. Následně se utkají na stadionu posledního týmu tabulky Tiraspolu.

Slavia Praha porazila italského soupeře po osmi zápasech a také napravila nedělní ligovou porážku s Plzní. Toto vítězství připomíná domácí výhru nad AS Řím z roku 1996, kdy tým postoupil do semifinále tehdejšího Poháru UEFA.

V zápase 4. kola skupiny G fotbalové Evropské ligy Slavia Praha porazila AS Řím 2:0. Branky za Slavii vstřelili Václav Jurečka a Lukáš Masopust. Rozhodčími byli Lexetier, Mugnier a Rahmouni. Video rozhodčím byl Kajtazovič. Zápas sledovalo 19 265 diváků.

Sestava Slavie Praha: Mandous – Masopust, Ogbu, Holeš – Douděra, Zafeiris, Oscar, Bořil – Provod, Jurečka – Chytil. Trenérem je Trpišovský.

Sestava AS Řím: Svilar – Mancini, Llorente, Ndicka – Celik, Bove, Paredes, Aouar, El Shaarawy – Lukaku, Belotti. Trenérem je Foti.