AS hráči předvedli své nejhorší výkony, italský tisk je označil za „římský Halloween“.

AS hráči předvedli své nejhorší výkony, italský tisk je označil za „římský Halloween“.

Slávisté porazili AS Řím ve druhém poločase a získali vítězství. Václav Jurečka a Lukáš Masopust se trefili do sítě soupeře. Pražané tak oplatili prohru 0:2 z předchozího duelu a díky lepšímu skóre se dostali na čelo tabulky.

Podle italských médií byl mezi soupeři velký rozdíl. „Římané byli donuceni vzdát se dominantní Slavii. Už první poločas byl pro Římany těžký, protože domácí tlačili na pilu,“ napsal list Tuttosport.

„Římané v Praze padli a museli odložit postupové oslavy. Giallorossi v první půli vůbec nevystřelili na branku Slavie a druhé dějství začali tím, že inkasovali po Jurečkově trefě,“ doplnila italská verze televize Sky Sports.

Kritiku za matný výkon si vysloužila většina hostujících hráčů včetně belgického kanonýra Romelua Lukakua. „Dopadl špatně. Byl často předvídatelný, v nejlepším případě přehlížený (viz Celikův nepravděpodobný ofenzivní výpad). El Shaarawy se během svého pobytu na hřišti skrýval, zatímco Aouar se vůbec nedostavil, což přinutilo Mourinha, aby ho rychle vystřídal. Viděli jsme i velmi smutnou verzi Paredese z Juventusu,“ upozornil Corriere dello Sport.