České tenistky prohrávají v Poháru Billie Jean Kingové s týmem USA 0:1.

České tenistky prohrávají v Poháru Billie Jean Kingové s týmem USA 0:1.

Markéta Vondroušová se v souboji o postup utká se Sofií Keninovou ve druhé dvouhře. Do čtyřhry jsou předběžně nahlášené Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou proti Sloane Stephensové a Taylor Townsendové.

Siniaková doposud měla dobrou bilanci proti Američankám. Vloni porazila v Poháru Billie Jean Kingové Cori Gauffovou, před pěti lety ve finále zdolala Alison Riskeovou a Keninovou. Proti Collinsová ale nezískala jediný brejk, sama o servis třikrát přišla a za hodinu a 26 minut odešla poražena.

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové držela v úvodu s bývalou světovou sedmičkou krok. V sedmém gamu měla jako první tři brejkboly. Collinsová je ale odvrátila a vzápětí udeřila. Za stavu 4:3 udělala Siniaková dvě dvojchyby a Američanka její servis prolomila. Set poté za 46 minut dopodávala.

Také ve druhé sadě hledala Siniaková recept na tvrdý servis a hru soupeřky. Collinsová tentokrát získala brejk už ve třetí hře a utekla do vedení 3:1. V sedmé hře měla dobře returnující Američanka dalších šest brejkbolů, poslední využila a duel dotáhla do konce.

Vítězky dnešního zápasu se utkají v semifinále s Kanadou, která ve skupině C porazila domácí Španělsko a Polsko vždy 3:0. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Itálie se Slovinskem.

Finálový turnaj tenisového Poháru Billie Jean Kingové v Seville:

Skupina A:

USA – Česko 1:0

Collinsová – Siniaková 6:3, 6:2.

Skupina B:

Kazachstán – Slovinsko 2:1

Danilinová – Juvanová 1:6, 0:6, Putincevová – Zidanšeková 2:6, 6:2 skreč, Zidanšeková, Danilinová, Kulambajevová – Erjavecová, Miličová 2:6, 6:4, 10:7.

Konečná tabulka:

1. Slovinsko – 2 zápasy, 1 výhra, 1 porážka, skóre 3:3, body 1

2. Kazachstán – 2 zápasy, 1 výhra, 1 porážka, skóre 3:3, body 1

3. Austrálie – 2 zápasy, 1 výhra, 1 porážka, skóre 3:3, body 1

Skupina D:

Francie – Německo 3:0

Burelová – Niemeierová 6:4, 6:3, Gračová – Mariaová 0:3 skreč Mariaová, Garciaová, Mladenovicová – Siegemundová, Niemeierová 5:7, 6:3, 10:1.

Konečná tabulka:

1. Itálie – 2 zápasy, 2 výhry, 0 porážek, skóre 5:1, body 2

2. Francie – 2 zápasy, 1 výhra,