Vondroušová neuznávala tlak, ale musela vyhrát

Vondroušová neuznávala tlak, ale musela vyhrát

Česká tenistka Markéta Vondroušová vstoupila do utkání se Sofií Keninovou na turnaji v Seville za nepříznivého stavu 0:1. Věděla, že v případě další prohry je pro český tým turnaj po dnešku u konce. Přesto se jí podařilo dvakrát vyhrát set 6:1 a zajistit tak vítězství. V rozhovoru pro novináře Vondroušová uvedla, že i přes nepříznivý vývoj utkání nebyla nervózní. Během zápasu se soustředila na hru a ocenila podporu fanoušků.

Vondroušová hrála na turnaji v Seville poprvé a rozhodla se vynechat úvodní duel proti Švýcarsku. S týmem se přesunula z Turnaje mistryň a rozhodla se počkat na svůj první zápas. Své předchozí prohry se snažila nevzít si moc k srdci a soustředila se na současný zápas. Vítězství nad Keninovou bylo pro ni důležité, protože udržela sérii vítězství a pomohla týmu vyrovnat stav na 1:1.

V zápase proti Keninové vedla Vondroušová v obou setech 5:0, ale Američanka se dokázala vrátit a odvrátit hrozbu „kanára“. Vondroušová uvedla, že výsledek zápasu není tak jednoznačný, jak by se mohlo zdát, a že se obě hráčky hodně tahaly.

Vondroušová je světovou sedmičkou a vyhrála jedenáctý singlový zápas za sebou. Její série vítězství pokračuje i ve čtyřhře. Vondroušová si váží možnosti reprezentovat Českou republiku a je ráda, že může být součástí týmu. I přes úspěchy si uvědomuje, že musí být vzorem pro ostatní hráčky a snaží se je motivovat.

Vondroušová je spokojená s týmovou atmosférou a podporou ostatních hráček. V rozhovoru uvedla, že je důležité stát za sebou a podporovat se navzájem, i když výsledek není vždy ideální. Vondroušová si užívá tenisového života a je ráda, že může hrát za Českou republiku.