Harry Kane pokračuje ve skvělých střeleckých výkonech v týmu Bayern Mnichov, když v 11 kolech vstřelil již 17 gólů.

Harry Kane pokračuje ve skvělých střeleckých výkonech v týmu Bayern Mnichov, když v 11 kolech vstřelil již 17 gólů.

V posledním kole německé fotbalové ligy se odehrálo několik zajímavých zápasů. Největším překvapením byla porážka Borussie Dortmund ve Stuttgartu. Dortmund prohrál 1:2 a z posledních tří zápasů získal pouze jeden bod. Vítězství domácím zajistil uzdravený Guirassy, který je s 15 brankami druhým nejlepším střelcem soutěže za Kanem.

Bayern Mnichov si připsal další výhru, tentokrát nad Heidenheimem. Bayern vedl v poločase 2:0, ale Heidenheim se dokázal vrátit do zápasu a vyrovnat. Nakonec ale Bayern skóroval ještě dvakrát a zvítězil 4:2. Brankář Manuel Neuer překonal rekordy Lothara Matthäuse a Miroslava Votavy a porazil už 36. ligového soupeře.

Stuttgart si vítězstvím nad Dortmundem zajistil třetí místo v tabulce. Zápas mohl jít ve prospěch Stuttgartu už v 11. minutě, kdy měl pokutový kop za faul brankáře Kobela, ale Führich ho neproměnil. Otevřít skóre tak musel Dortmund, který se prosadil ve 36. minutě. Krátce před pauzou ale Stuttgart vyrovnal a v závěru zápasu proměnil penaltu, která byla nařízena za faul brankáře hostů.

V tabulce se stále drží na prvním místě Bayern Mnichov, který má o bod náskok před Leverkusenem. Stuttgart je třetí se ztrátou tří bodů na vedoucí tým. Dortmund ztrácí na Bayern už osm bodů.

V dalších zápasech Augsburg remizoval s Hoffenheimem 1:1, Darmstadt a Mohuč si rozdělili body po bezbrankové remíze a večerní zápas mezi Bochum a Kolínem nad Rýnem ještě probíhá.

Aktuální tabulka vypadá následovně:

1. Bayern Mnichov – 29 bodů

2. Leverkusen – 28 bodů

3. Stuttgart – 24 bodů

4. Dortmund – 21 bodů

5. Lipsko – 20 bodů

6. Hoffenheim – 19 bodů

7. Eintracht Frankfurt – 17 bodů

8. Freiburg – 14 bodů

9. Mönchengladbach – 13 bodů

10. Augsburg – 13 bodů

11. Wolfsburg – 13 bodů

12. Brémy – 10 bodů

13. Heidenheim – 10 bodů

14. Bochum – 8 bodů

15. Darmstadt – 8 bodů

16. Mohuč – 7 bodů

17. Union Berlín – 6 bodů

18. Kolín nad Rýnem – 5 bodů