Zacha dosáhl branky po pouhých 36 vteřinách, ale Boston si udržel remízu a Kämpf zaznamenal svůj první gól v této sezóně.

Zacha dosáhl branky po pouhých 36 vteřinách, ale Boston si udržel remízu a Kämpf zaznamenal svůj první gól v této sezóně.

V posledních zápasech NHL se čeští hráči opět předvedli ve velkém stylu. Dominik Kubalík se podílel na výhře Ottawy nad Calgary 4:1, když připravil jeden gól. Martin Nečas zaznamenal jednu asistenci při výhře Caroliny 4:0 nad Tampou Bay. Radim Zohorna pak přispěl asistencí k výhře Pittsburghu 4:0 nad Buffalem.

Další český hráč, David Kämpf, se stal hrdinou zápasu mezi Torontem a Vancouverem. V 50. minutě vstřelil rozhodující gól a pomohl tak Toronto k obratu a výhře 3:2. Filip Hronek pak přispěl asistencí k druhému gólu Vancouveru, který dal Pius Suter.

Filip Hronek se v této sezoně prezentuje skvělými výkony. Má již na kontě patnáct asistencí, což ho řadí mezi nejlepší hráče v této statistice v celé lize. V zápase proti Buffalu přispěl dvěma body Noah Gregor (1+1), který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Další zajímavý zápas se odehrál mezi Bostonem a Montrealem. Zacha otevřel skóre už po 36 sekundách hry a dlouho byl jediným střelcem zápasu. Montreal však dokázal ve třetí třetině otočit skóre během 27 sekund díky gólům Nicka Suzukiho a Brendana Gallaghera. Boston sice vyrovnal, ale v prodloužení rozhodl Kaiden Guhle ve prospěch Montrealu.

Dominik Kubalík se v této sezoně zatím především prosazuje jako střelec, ale proti Calgary ukázal, že umí i připravovat góly. Po přihrávce Drakea Bathersona měl možnost zakončit, ale raději posunul puk na pravou stranu, odkud Rourke Chartier zvyšoval na 3:1.

Čeští hráči tak opět dokazují svou kvalitu a přispívají k úspěchům svých týmů. Jejich výkony jsou důležitou součástí úspěchu jejich klubů v NHL.