Pála zklamán po vyřazení z Poháru BJK a přemýšlí nad alternativními možnostmi stavby.

Pála zklamán po vyřazení z Poháru BJK a přemýšlí nad alternativními možnostmi stavby.

Český tenisový tým žen nedosáhl na finále letošního Fed Cupu, ale kapitán Petr Pála je na své hráčky pyšný a věří, že se jim podaří znovu uspět. Češky porazily ve skupině Švýcarsko 3:0 a následně zdolaly USA 2:1. V semifinále však nestačily na Kanadu a prohrály 1:2. Pála si uvědomuje, že jeho tým měl šanci na úspěch, zejména pokud by se dostal do finále s Itálií.

Pála ocenil všechny hráčky za jejich úsilí a motivaci. Podle něj bylo vidět, jak moc chtěly vyhrát a co pro ně tato soutěž znamená. Kapitán také zmínil, že doufal, že Barbora Krejčíková přinese bod, aby Markéta Vondroušová nemusela hrát pod takovým tlakem. Krejčíková sice bod přinesla, ale Vondroušová nakonec prohrála rozhodující čtyřhru.

Pála se vrátil i k situaci ve třetím setu Vondroušové, kdy rozhodčí chybně neuznal výměnu aut. Podle kapitána by Vondroušová mohla mít vedení 2:0, což by jí pomohlo získat momentum. Nakonec však prohrála a Pála vyjádřil lítost nad tím, jak se to sešlo.

Přestože český tým letos nedosáhl na finále, Pála by rád pokračoval jako kapitán. Je v týmu od roku 2008 a věří, že má stále co dát. Připomněl však, že tým občas narazí na těžké skupiny a výsledek nemusí být vždy ideální. Pála by rád předal své zkušenosti novým hráčkám a doufá, že se jim podaří dosáhnout úspěchu.