Český tým triumfoval nad Švýcarskem v závěrečném zápase turnaje Karjala s výsledkem 1:0

Český tým triumfoval nad Švýcarskem v závěrečném zápase turnaje Karjala s výsledkem 1:0

Česká hokejová reprezentace se účastnila turnaje Karjala v Tampere ve Finsku, který je součástí Euro Hockey Tour. Bohužel, čeští hokejisté prohráli všechny zápasy a skončili na posledním místě v tabulce.

První zápas Česko odehrálo proti Švýcarsku a vyhrálo ho 1:0. Jedinou branku vstřelil Lenc v 18. minutě, asistence si připsali Stránský a Špaček. Rozhodčími byli Holm ze Švédska, Kova – Thomann z Finska a Lundgren ze Švédska. Počet vyloučení byl 3:4 ve prospěch Švýcarska a využití přesilových her bylo 1:0 pro Česko. Zápas sledovalo 2459 diváků.

Sestava Česka byla následující: Pavlát – Zábranský, Pyrochta, Knot, Ticháček, Zámorský, Mašín, Jandus, J. Galvas – M. Stránský, Špaček, Lenc – Řepík, Jašek, Ordoš – Flek, Kodýtek, Kubík – P. Kousal, Filippi, O. Kovařčík. Trenérem byl Růlík.

Švýcarsko nastoupilo sestavou: Berra – Heldner, Berni, Kukan, Marti, Egli, Geisser, Le Coultre – Riat, Heim, Schmid – Bertschy, Richard, Thürkauf – Simion, Ambühl, Andrighetto – Martschini, Senteler, Herzog – Lehmann. Trenérem byl Fischer.

V tabulce turnaje se Česko umístilo na posledním místě s nulovým počtem bodů. Na prvním místě se umístilo Finsko se 3 body za jednu výhru a jednu porážku. Druhé místo obsadilo Švédsko také se 3 body za jednu výhru a jednu porážku. Švýcarsko skončilo na čtvrtém místě se 3 porážkami a nulovým počtem bodů.

Česká reprezentace se tak musí zamyslet nad svou hrou a přípravou na další turnaje. Doufejme, že se jí podaří zlepšit své výkony a přinést radost fanouškům.