Začal Turnaj mistrů: Ital Sinner porazil Tsitsipase ve dvou setech

Začal Turnaj mistrů: Ital Sinner porazil Tsitsipase ve dvou setech

Dvaadvacetiletý Ital Jannik Sinner překvapil na Turnaji mistrů v Turíně, když porazil řeckého tenistu Stefanose Tsitsipase. Sinner, který se na turnaji představil jako náhradník, si připsal vítězství bez větších problémů. Tsitsipasovi nenabídl jedinou šanci na brejk a sám využil dvě z pěti brejkbolů.

V druhém utkání Zelené skupiny se večer představí obhájce titulu Novak Djokovič a dánský nováček Holger Rune. Srbský tenista usiluje o sedmý titul z Turnaje mistrů, kterým by se v čele historického pořadí odpoutal od Švýcara Rogera Federera.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 15 milionů dolarů. V dvouhře Zelené skupiny se Sinner postavil proti Tsitsipasovi a zvítězil 6:4, 6:4. Ve večerním zápase se Djokovič utká s Runem.

V čtyřhře Zelené skupiny se setkali Dodig a Krajicek proti M. Gonzálezovi a Moltenimu. Chorvat a Američan zvítězili 6:4, 6:2. Ve druhém zápase se S. González a Roger-Vasselin utkají s Granollersem a Zeballosem.

Turnaj mistrů je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů, na kterém se utkávají nejlepší tenisté světa. Každý rok se do něj kvalifikuje osm hráčů, kteří se umístili na předních místech v žebříčku ATP. Turnaj je rozdělen do dvou skupin, ze kterých postupují dva nejlepší hráči do semifinále. Vítěz z každé skupiny se pak utká ve finále o titul Turnaje mistrů.